Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Gıdaların kimyasal bileşimi ve özellikleri konusundaki temel bilgilere sahip olur. 2) Gıdaların hazırlanması, işlenmesi, pişirilmesi ve depolanması sırasındaki kalite değişimlerinin yorumlanmasını ve yönetilmesini öğrenir. 3) Gıda biliminin güvenli, sağlıklı ve lezzetli gıda üretimine uygulanmasını öğrenir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
Yok
DERS TANIMI
Besin kalitesi ve kaliteyi etkileyen etmenler, besin kalitesinin sübjektif olarak değerlendirilmesinde kullanılan yöntemler, fonksiyonel besinler; pre ve probiyotikler, genetik modifiye besinler, sebze ve meyveler, yumurta, süt ve süt ürünleri, et ve ürünleri, tahıllar, çay, kahve, kakao ve çikolatada bulunan ögeler ve tüm bu besin gruplarının özellikleri ve işlevleri öğretilmeye çalışılacaktır.