Anasayfa  »  Kahramankazan Meslek Yüksekokulu »  Lojistik Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
BAL VE ŞEKERLİ ÜRÜNLERİN ANALİZİ KMS300 - 2 + 0 5

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİÖnlisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS5
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Balda fiziksel ve kimyasal analizleri yapar ve yorumlar,
2) Şekerli ürün üretimi ve analiz yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMI
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Temel Kavramlar
2. Hafta Balda İletkenlik Tayini
3. Hafta Balda Renk Tayini
4. Hafta Balda Nem Tayini
5. Hafta Toplam Asitlik Tayini
6. Hafta Kül Tayini
7. Hafta Ara Sınav
8. Hafta Diastaz Sayısı Tayini
9. Hafta Hidroksimetil Furfural Tayini
10. Hafta Duyusal ve Fiziksel Analizler
11. Hafta Kimyasal Analizler
12. Hafta Tahin ve Pekmez Üretimi ve Kontrolü
13. Hafta Şekerleme Üretimi ve Kontrolü
14. Hafta Diğer Şekerli Ürünlerin Üretimi ve Kontrolü
15. Hafta Yarıyıl Sonu Sınavı
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARNielsen, S.S. Food Analysis, 2010, Springer US.
Nielsen, S.S. Food Analysis Laboratory Manual, 2003, Springer US.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav150
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav122
Kısa Sınavlara hazırlık000
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi14570
Final Sınavına Hazırlık12424
Ders Saati14228
Ara Sınava Hazırlık11212
Laboratuvar000
Final Sınavı122
Ödevler11212
Toplam İş Yükü150
Toplam İş Yükü / 305
Dersin AKTS Kredisi5
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2
P1   
P2   
P3   
P4   
P5   
P6   
P7   
P8   
P9   
P10   
P11   
P12   
P13   
P14