DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Önlisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Kanatlı hayvan ürünleri üretim tekniklerini öğrenir, 2) Ürün muhafaza, ambalajlama ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olur.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Temel Kavramlar | 2. Hafta | Kanatlı Eti Kaynakları ve Besin Değerleri | 3. Hafta | Kanatlı Hayvan Üretimi | 4. Hafta | Kanatlı Hayvan Kesimi ve Kanatlı Etindeki Postmortal Değişimler | 5. Hafta | Kanatlı Eti Muhafazası ve Ambalajlanması | 6. Hafta | Kanatlı Eti Mikrobiyolojisi | 7. Hafta | Ara Sınav | 8. Hafta | Kanatlı Eti Pişirme Yöntemleri | 9. Hafta | Konserve Kanatlı Eti Ürünleri | 10. Hafta | Yumurta Ürünleri ve Besin Değerleri | 11. Hafta | Yumurta Üretimi | 12. Hafta | Yumurta Muhafazası ve Ambalajlanması | 13. Hafta | Kanatlı Hayvan Ürünleri Güvenliği | 14. Hafta | Genel Değerlendirme | 15. Hafta | Yarıyıl Sonu Sınavı |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Arslan A. Et muayenesi ve et ürünleri teknolojisi, 2. Baskı. Medipress, 2013. Mountney, G. J., Parkhurst, C.R. Poultry products technology, Food Products Press, 1995.
|
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 50 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | 0 | 0 | 0 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 5 | 70 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 24 | 24 | Ders Saati | 14 | 2 | 28 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 12 | 12 | Laboratuvar | 0 | 0 | 0 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Ödevler | 1 | 12 | 12 | Toplam İş Yükü | | | 150 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 5 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |