Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Nanoteknolojiyi kavrar 2) Nanoteknoloji ile ilgili uygulama araçlarını öğrenir 3) Genel kullanım alanları hakkında bilgi sahibi olur 4) Gıda ve tarımda uygulamaları hakkında örnekler üzerinden bilgi sahibi olur
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMI
DERS İÇERİĞİ
HAFTA
KONULAR
1. Hafta
Nanoteknolojinin Tanımı, Amaçları ve Gelişimi
2. Hafta
Nanoteknolojinin atomik ve moleküler temelleri
3. Hafta
Nanoteknolojinin Avantaj ve Dezavantajları
4. Hafta
Nanoteknolojinin Genel Kullanım Alanları
5. Hafta
Endüstride nanoteknoloji
6. Hafta
Tarımda nanoteknoloji
7. Hafta
Tarımda nanoteknoloji
8. Hafta
ARA SINAV
9. Hafta
Gıda ile Temas Eden Malzemelerde/Ambalaj Nanoteknoloji Uygulamaları
10. Hafta
Fonksiyonel Gıda Geliştirmede Nanoteknoloji
11. Hafta
Nanoteknolojinin Gıdalara Uygulanması ve Sağlık Üzerine Etkisi
12. Hafta
Öğrenci sunumu
13. Hafta
Öğrenci sunumu
14. Hafta
Öğrenci sunumu
15. Hafta
YARIYIL SONU SINAVI
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
1. Charles P. Poole Jr. and Frank J. Owens (2003). Introduction to Nanotechnology, 400 pages, Wiley-Interscience, 1st edition, ISBN-10: 0471079359 2. Bhushan, B., Handbook of Nanotechnology, Springer-Verlag Berlin Heidelberg, New York, 2004. 3. Sen, S., & Pathak, Y. (Eds.). (2016). Nanotechnology in nutraceuticals: production to consumption. CRC Press.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Diğer
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
Ara Sınav
1
30
Ödev
1
20
Toplam(%)
50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)
50
Finalin Başarıya Oranı(%)
50
Toplam(%)
100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite
Sayı
Süresi(Saat)
İş Yükü
Ara Sınav
1
2
2
Kısa Sınavlara hazırlık
0
0
0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi
14
5
70
Final Sınavına Hazırlık
1
24
24
Ders Saati
14
2
28
Ara Sınava Hazırlık
1
12
12
Laboratuvar
0
0
0
Final Sınavı
1
2
2
Ödevler
1
12
12
Toplam İş Yükü
150
Toplam İş Yükü / 30
5
Dersin AKTS Kredisi
5
DİL
Türkçe
STAJ / UYGULAMA
Yok
PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ