Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Grafik Tasarımı Programı

Program Profili

Grafik Tasarımı Programı'nın birinci yılı, öğrencinin yaratıcılığının açığa çıkmasını sağlayacak, yaratıcılığını geliştirecek, genel kültürünü yükseltecek, sanatsal algısını güçlendirecek ve seçmek istediği alanı daha iyi tanımasına olanak veren derslerden oluşan özgün ve farklı bir yapıdadır. Desen, temel tasarım, temal fotoğraf, sanat tarihi, estetik, grafik tasarım programları gibi sanat ve tasarım alanlarına temel oluşturacak dersler ilk yılda verilir.

İkinci yıldan itibaren grafik tasarımına yönelik meslek dersleri ile sanat ve tasarımın farklı alanlarını tanımalarına, sanata dair düşünce üretebilmelerine yönelik seçemeli derslerle desteklenen kuramsal ve uygulamalı bir program iç içe sürdürülür. Programdan mezun olabilmek için, Grafik Tasarımı Programı'nda yer alan dersler ve stajlar ile üniversitemizde uygulanmakta olan İngilizce deerslerinden başarılı olunması zorunludur.

Ülkemiz ihtiyaçlarına öncelik vererek ve dünyadaki gelişmeleri izleyerek grafik tasarım konularında araştırmalar yapmak, programın bir diğer amacıdır. Programın birinci yılı, öğrencinin yaratıcılığının açığa çıkmasını sağlayacak, genel kültürünü yükseltecek, sanatsal algısını güçlendirecek ve seçmek istediği alanı daha iyi tanımasına neden olacak derslerden oluşan özgün ve farklı bir yapıdadır. Desen, Temel Tasarım, Temel Fotoğraf, Grafik Tasarım Programları, Sanat Tarihi, Estetik, Teknik Çizim ve Perspektif gibi dersler ilk yılda verilir. İkinci yıldan itibaren grafik tasarıma yönelik meslek dersleri ve bunları seçmeli derslerle destekleyen kuramsal ve uygulamalı bir program iç içe sürdürülür. Programdan mezun olabilmek için, Grafik Tasarımı Programında yer alan dersler ve stajlar ile Üniversitemizde uygulanmakta olan Mesleki İngilizce derslerinden başarılı olunması zorunludur. Zorunlu stajların üçüncü yarıyıldan sonra ve yedinci yarıyıldan önce toplam 60 iş günü olmak üzere matbaa, gazete, reklam ajansı, yayınevi, İnternet şirketleri, dijital kitap yazılım ajansları vb. kuruluşlarda yapılması öngörülmektedir.