Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Pestisitlerin, geliştirilmesi, ruhsatlanması, güvenli kullanımı hakkında bilgi sahibi olur. 2) Farklı pestisit grupları ve etki mekanizmaları hakkında bilgi sahibi olur. 3) Pestisitlerden kaynaklanan çevre kirliliği hakkında bilgi sahibi olur. 4) Pestisitlere direnç, yönetimi ve sürdürülebilir kullanımı hakkında bilgi sahibi olur. 5) Biyoçeşitliliğin önemi ve Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı hakkında bilgi sahibi olur. 6) Tarımda sürdürülebilir zararlı yönetimi stratejileri hakkında bilgi sahibi olur.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
yok
DERS TANIMI
Bu dersin sonunda öğrenciler pestisitlerin, geliştirilmesi, ruhsatlanması, güvenli kullanımı ve sürdürülebilir çevre hakkında bilgi sahibi olurlar.
DERS İÇERİĞİ
Tarımsal üretimde karşılaşılan hastalık, zararlı ve yabancıotlarla mücadelede kullanılan pestisitlerin geliştirilmesi, ruhsatlandırılması, güvenli kullanımı, uygulayıcıya etkileri, kalıntısı, sürüklenmesi ve gelecekteki uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur. Aynı zamanda, biyoçeşitliliğin önemi, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı, tarımda sürdürülebilir zararlı yönetimi ve tarımsal uygulamaların çevre üzerindeki etkisi hakkında da bilgi sahibi olur.
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
G.A.Matthews, 2006. Pesticides: Health, safety and the Environment. Blackwell publishing.Integrated pest management : principles and practice / [edited by] Dharam P. Abrol and Uma S. CABI (2012).