Anasayfa  »  Gıda Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Enstitüsü »  Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Sistemleri Tezli Yüksek Lisans Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
MİKROBİYOLOJİ UYGULAMALARI STG515 - 3 + 0 10

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİTezli Yüksek Lisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS10
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Mikrobiyolojik numune alma konusunda bilgi sahibi olur.
2) Besiyeri çeşitleri hakkında bilgi sahibi olur.
3) Sterilizasyon yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur.
4) Mikroorganizmaların kontrolü hakkında bilgi sahibi olur.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIBu derste öğrencilerin, mikroorganizmalardaki hücresel ve metabolik çeşitliliğini, mikroorganizmaların çevre biyoteknolojisinde farklı kullanım alanlarını ve endüstriyel biyoteknolojik süreçlerde mikroorganizmaları ve mikroorganizma kaynaklı enzimlerin kullanımını ve bu süreçlerdeki upstream ve downstream uygulamaları öğrenmeleri hedeflenmektedir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta 1 Mikrobiyoloji temel kavramlar
2. Hafta 2 Mikroorganizmaların sınıflandırılması
3. Hafta 3 Bakteriler, Mavi yeşil algler
4. Hafta 4 Riketsiyalar, funguslar, virusler,
5. Hafta 5 Mikroorganizmalar ve besiyeri
6. Hafta 6 Mikrobiyolojide besiyerleri ve sterilizasyon yöntemleri
7. Hafta 7 Mikrobiyolojik metotlar / Mikroorganizmaların teşhisleri
8. Hafta 8 Ara sınav
9. Hafta 9 Mikroorganizmaların Aseptik transferi
10. Hafta 10 Mikroorganizmaların gelişmesi
11. Hafta 11 Mikrobiyal gelişmenin kontrolü
12. Hafta 12 Mikroorganizmalarda metabolik faaliyetler I
13. Hafta 13 Mikroorganizmalarda metabolik faaliyetler II
14. Hafta 14 Mikroorganizmalar ve gıdalarda önemi
15. Hafta
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR? Applied Microbiology 2015th Edition, Sanjai Saxena (Author).
? Fermentation Microbiology and Biotechnology, Third Edition, E. M. T. El-Mansi, C. F. A. Bryce, Arnold L. Demain, A.R. Allman, 2012
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİYüz yüze
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav140
Ödev110
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav122
Kısa Sınavlara hazırlık11616
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi12525
Final Sınavına Hazırlık17878
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık15858
Laboratuvar
Final Sınavı133
Ödevler21020
Sunum (Hazırlık dahil)15656
Toplam İş Yükü300
Toplam İş Yükü / 3010
Dersin AKTS Kredisi10
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4
P1       
P2        X
P3    X   X  
P4  X     X   X
P5       
P6      X   X
P7  X   X   X