DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Tezli Yüksek Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 10 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Mikrobiyolojik numune alma konusunda bilgi sahibi olur. 2) Besiyeri çeşitleri hakkında bilgi sahibi olur. 3) Sterilizasyon yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur. 4) Mikroorganizmaların kontrolü hakkında bilgi sahibi olur.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Bu derste öğrencilerin, mikroorganizmalardaki hücresel ve metabolik çeşitliliğini, mikroorganizmaların çevre biyoteknolojisinde farklı kullanım alanlarını ve endüstriyel biyoteknolojik süreçlerde mikroorganizmaları ve mikroorganizma kaynaklı enzimlerin kullanımını ve bu süreçlerdeki upstream ve downstream uygulamaları öğrenmeleri hedeflenmektedir. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | 1 Mikrobiyoloji temel kavramlar | 2. Hafta | 2 Mikroorganizmaların sınıflandırılması | 3. Hafta | 3 Bakteriler, Mavi yeşil algler | 4. Hafta | 4 Riketsiyalar, funguslar, virusler, | 5. Hafta | 5 Mikroorganizmalar ve besiyeri | 6. Hafta | 6 Mikrobiyolojide besiyerleri ve sterilizasyon yöntemleri | 7. Hafta | 7 Mikrobiyolojik metotlar / Mikroorganizmaların teşhisleri | 8. Hafta | 8 Ara sınav | 9. Hafta | 9 Mikroorganizmaların Aseptik transferi | 10. Hafta | 10 Mikroorganizmaların gelişmesi | 11. Hafta | 11 Mikrobiyal gelişmenin kontrolü | 12. Hafta | 12 Mikroorganizmalarda metabolik faaliyetler I | 13. Hafta | 13 Mikroorganizmalarda metabolik faaliyetler II | 14. Hafta | 14 Mikroorganizmalar ve gıdalarda önemi | 15. Hafta | |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | ? Applied Microbiology 2015th Edition, Sanjai Saxena (Author). ? Fermentation Microbiology and Biotechnology, Third Edition, E. M. T. El-Mansi, C. F. A. Bryce, Arnold L. Demain, A.R. Allman, 2012
|
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Yüz yüze |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 40 | Ödev | 1 | 10 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | 1 | 16 | 16 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 1 | 25 | 25 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 78 | 78 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 58 | 58 | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 3 | 3 | Ödevler | 2 | 10 | 20 | Sunum (Hazırlık dahil) | 1 | 56 | 56 | Toplam İş Yükü | | | 300 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 10 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 10 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |