Anasayfa  »  Gıda Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Enstitüsü »  Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Sistemleri Tezli Yüksek Lisans Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
TARIM VE GIDA TEKNOLOJİLERİNDE GİRİŞİMCİLİK STG510 - 3 + 0 10

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİTezli Yüksek Lisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS10
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IDoktor Öğretim Üyesi Oğuz Balcı
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Girişimcilik hakkında genel bir bilgi edinir.
2) Girişimcilikteki engelleri ve teşvikleri öğrenir.
3) Proje yönetimi ile ilgili temel kavramları öğrenir.
4) Planlama, yürütme ve kontrol etme gibi temel proje yönetimi süreçlerini anlar.
5) Proje destek ve hibelerinden faydalanmak üzere başvuru dokümanı oluşturabilir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIBu dersin sonunda öğrencilerin, tarım ve gıda teknolojilerinde girişimcilik ve yenilikçilik ile ilgili temel bilgiye sahip olmaları, Türkiye?deki tarım ve gıda sektörünü ve biyoteknoloji alanında akademik olmayan iş sahalarını, bu sektörde yeni girişimcilere sağlanan yatırım, destek ve kredilendirme olanaklarını tanımaları ve sektördeki firma ve çalışanlarla bir araya gelmeleri için olanak sağlanması hedeflenmektedir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta 1 Girişimcilik Tanımı ve İlgili Temel Kavramlar
2. Hafta 2 Girişimci Düşünce ve Başarılı Bir Girişimcinin Özellikleri
3. Hafta 3 Girişimcilik Türleri ve Girişimcilik Kültürü
4. Hafta 4 Girişimci Kaynakları ve Sağlanan Destekler
5. Hafta 5 İş Planı ve Temel Unsurları,
6. Hafta 6 Proje Tanımı, Özellikleri ve Sınıflandırılması
7. Hafta 7 Proje Hazırlamada Genel Esaslar ve Proje Tasarımı
8. Hafta 8 Ara sınav
9. Hafta 9 Proje Yönetimi ve Organizasyonu
10. Hafta 10 Proje Zaman Yönetimi
11. Hafta 11 Proje Maliyet Yönetimi
12. Hafta 12 Proje Risk Yönetimi
13. Hafta 13 Proje Yönetiminde Kontrol ve Raporlama
14. Hafta 14 Proje Başvurusu Hazırlama
15. Hafta
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAREntrepreneurship for everyone: a student textbook. Robert Mellor. SAGE Publication, 2009
How to Do Your Research Project: A Guide for Students in Medicine and The Health Sciences. Caroline Beardsmore. Wiley & Sons Publication, 2013.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİyüz yüze
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav130
Sözlü120
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav133
Kısa Sınavlara hazırlık11616
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi
Final Sınavına Hazırlık14545
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık17070
Laboratuvar
Final Sınavı144
Ödevler260120
Toplam İş Yükü300
Toplam İş Yükü / 3010
Dersin AKTS Kredisi10
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5
P1  X       X  
P2  X   X   X   X   X
P3  X   X   X   X  
P4  X   X   X   X   X
P5    X   X    
P6  X   X   X   X   X
P7  X   X   X