Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) ) Sürdürülebilir tarımsal uygulamalar ve genel prensiplerinin neler olduğu hakkında sahibi olur. 2) Organik tarım hakkında sahibi olur. 3) Toprak ve toprak yapısı hakkında sahibi olur. 4) Suyun önemi ve tedariği hakkında sahibi olur. 5) Tarımsal uygulamalar ve çevresel etkileri hakkında sahibi olur.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
Yok
DERS TANIMI
Bu derste öğrenciler, tarımsal uygulamalar ve çevresel etkisi, sürdürülebilir tarımsal uygulamalar, tarımdan beklenenler, organik tarım, ilkeler ve amaç, organik tarımın üstünlükleri, organik üretim ihtiyacı, dünyada organik tarım uygulamaları, uluslararası kuruluşlar, organik tarımsal üretimde kalite kontrol sistemi, organik standartlar, sertifikasyon, akreditasyon, toprak ve özellikleri, toprak organik maddesi, toprak verimliliği, toprak işleme, toprak su ilişkisi, toprakta suyun önemi, su temini ve toprak ve özellikleri, dönüşümlü bitkisel üretim, organik tarımda gübreler ve gübreleme, organik gübreler ve besin değeri, hayvansal gübreler, ticari organik gübreler, ticari organik gübreler, sıvı organik gübreler, mineral ve mikrobiyolojik gübreler, yeşil gübreler konularında bilgi sahibi olur.
DERS İÇERİĞİ
HAFTA
KONULAR
1. Hafta
1 Tarımsal uygulamalar ve çevre üzerine etkisi
2. Hafta
2 Sürdürülebilir tarım açısından organik ilkeleri
3. Hafta
3 Dünyada organik tarım uygulamaları
4. Hafta
4 Sürdürülebilir tarımda su yönetimi I
5. Hafta
5 Sürdürülebilir tarımda su yönetimi II
6. Hafta
6 Sürdürülebilir tarımda bitki besin maddelerinin kullanımı I
7. Hafta
7 Sürdürülebilir tarımda bitki besin maddelerinin kullanımı II
8. Hafta
8 Ara sınav
9. Hafta
9 Sürdürülebilir tarımda toprağın yönetimi I
10. Hafta
10 Sürdürülebilir tarımda toprağın yönetimi II
11. Hafta
11 Avrupa Yeşil Mutabakatı ve sürdürülebilir tarım I
12. Hafta
12 Avrupa Yeşil Mutabakatı ve sürdürülebilir tarım II
13. Hafta
13 Sürdürülebilir Entegre Zararlı Yönetimi stratejileri I
14. Hafta
14 Sürdürülebilir Entegre Zararlı Yönetimi stratejileri II
15. Hafta
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
? Kirişçi, V., Keskin, M., Say, S.M., Keskin, S.G., 1999. Hassas Tarım Uygulamaları, Nobel Kitabevi, Ankara.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Sunum,Tartışma,Face to Face
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
Ara Sınav
1
28
Ödev
1
10
Mini-Sınav
1
8
Sözlü
1
6
Diğer
1
6
Toplam(%)
58
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)
58
Finalin Başarıya Oranı(%)
42
Toplam(%)
100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite
Sayı
Süresi(Saat)
İş Yükü
Ara Sınav
1
2
2
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi
Final Sınavına Hazırlık
1
80
80
Ders Saati
14
3
42
Ara Sınava Hazırlık
1
61
61
Laboratuvar
Final Sınavı
1
3
3
Ödevler
1
20
20
Sunum (Hazırlık dahil)
2
46
92
Toplam İş Yükü
300
Toplam İş Yükü / 30
10
Dersin AKTS Kredisi
10
DİL
Türkçe
STAJ / UYGULAMA
Yok
PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ