Anasayfa  »  Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu »  Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIĞI FVK268 - 3 + 0 5

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİÖnlisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS5
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IÖğretim Görevlisi Ayşe Şirin Gazialem
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Sanatsal konulara ilişkin bireysel yeteneklerini geliştirir, görsel sunum tekniklerini bilir ve uygular.
2) Temel fotoğraf bilgilerini, yemek ve gıda ürünü görsellerinde kullanabilme becerisi kazanır.
3) Ürün aydınlatma tekniklerini bilir.
4) Gıda ürünleri ve yemekleri görsel açıdan nasıl estetize edeceğini bilir ve bunu bir tanıtım materyaline çevirebilir.
5) Yeme-içme sektörü dahilindeki mekanların, tanıtım amaçlı estetik imajlarını oluşturabilir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMI
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Çizgi, şekil, doku, denge, renk, hareket kontrast ve bütünlük gibi temel tasarım kavramları
2. Hafta Yiyecek ve içecek işletmelerinde tasarım kavramları uygulanması.
3. Hafta İki ve üç boyutlu tasarım ve tabak tasarımları analizi, yazılı açıklama teknikleri, fonksiyonel ve görsel boyutları.
4. Hafta Yemek süslemenin tanımı ve kuralları
5. Hafta Garnitürler, renk uyumu ve kompozisyon
6. Hafta Kırmızı et yemeklerini süsleme
7. Hafta Balık tabaklarını süsleme Salataları süsleme
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Çorba ve mezeleri süsleme Beyaz et yemeklerini süsleme
10. Hafta Soğuk Meyve ve tatlıları süsleme
11. Hafta Büfe tasarımı, düzenlenmesi
12. Hafta Sabah kahvaltı büfeleri süsleme
13. Hafta Akşam yemekleri için büfe süsleme, kongre ve toplantılar için fuaye süsleme
14. Hafta Yemek fotoğrafçılığı
15. Hafta Final Sınavı
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARGeorge, C., A'dan Z'ye Dijital Fotoğrafcılık Kitabı, 2011, İnkılap Kitapevi, İstanbul.
Yardımcı Ders Kitapları: Young, N. FoodPhotography: FromSnapshotsto Great Shots, Peachpit Press, 2014, England.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Soru-Cevap,Tartışma,Eğitim-Uygulama,Proje,Sunum
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav130
Uygulama/Pratik130
Toplam(%)60
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)60
Finalin Başarıya Oranı(%)40
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav111
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi14342
Final Sınavına Hazırlık11010
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık11010
Laboratuvar
Final Sınavı111
Ödevler5210
Proje14040
Toplam İş Yükü156
Toplam İş Yükü / 305,2
Dersin AKTS Kredisi5
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5
P1  X   X   X   X   X
P2         
P3  X       X   X
P4  X   X   X   X   X
P5         
P6         
P7         
P8         
P9         
P10         
P11         
P12         
P13         
P14  X   X   X   X   X