DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Önlisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Temel mutfak bilgisine sahip olur. 2) Menü planlama ile ilgili temel kavramları ve ilkeleri bilir. 3) Beslenme ilkeleri ve menü planlama ilkeleri doğrultusunda menü planlar. 4) Menü tasarımının işletmenin pazarlanmasındaki önemini kavrar.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | |
DERS TANIMI | |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Menü tanımı ve temel kavramlar | 2. Hafta | Menü çeşitleri | 3. Hafta | Menü Planlama ile ilgili kavramlar | 4. Hafta | Menü planlama ve hazırlama ilkeleri | 5. Hafta | Yemek kalorisi hesaplama | 6. Hafta | Yaşam dönemlerine göre menü planlama | 7. Hafta | Menü kartı hazırlama | 8. Hafta | Ara sınav | 9. Hafta | Alacarte menü | 10. Hafta | Table d'hote menü hazırlama | 11. Hafta | Kahvaltı menüsü | 12. Hafta | Çocuk menüsü | 13. Hafta | Vejetaryen menüsü | 14. Hafta | Ziyafet menüsü ve özel menüler |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Prof. Dr. Sıdıka BULDUK, Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Proje,Sunum |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 30 | Ödev | 1 | 20 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | | | | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 40 | 40 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 35 | 35 | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Ödevler | 1 | 30 | 30 | Toplam İş Yükü | | | 149 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 4,96 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |