Anasayfa  »  Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu »  Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
MENÜ PLANLAMA TRZM155 - 3 + 0 5

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİÖnlisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS5
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Temel mutfak bilgisine sahip olur.
2) Menü planlama ile ilgili temel kavramları ve ilkeleri bilir.
3) Beslenme ilkeleri ve menü planlama ilkeleri doğrultusunda menü planlar.
4) Menü tasarımının işletmenin pazarlanmasındaki önemini kavrar.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMI
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Menü tanımı ve temel kavramlar
2. Hafta Menü çeşitleri
3. Hafta Menü Planlama ile ilgili kavramlar
4. Hafta Menü planlama ve hazırlama ilkeleri
5. Hafta Yemek kalorisi hesaplama
6. Hafta Yaşam dönemlerine göre menü planlama
7. Hafta Menü kartı hazırlama
8. Hafta Ara sınav
9. Hafta Alacarte menü
10. Hafta Table d'hote menü hazırlama
11. Hafta Kahvaltı menüsü
12. Hafta Çocuk menüsü
13. Hafta Vejetaryen menüsü
14. Hafta Ziyafet menüsü ve özel menüler
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARProf. Dr. Sıdıka BULDUK, Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Proje,Sunum
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav130
Ödev120
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav111
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi
Final Sınavına Hazırlık14040
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık13535
Laboratuvar
Final Sınavı111
Ödevler13030
Toplam İş Yükü149
Toplam İş Yükü / 304,96
Dersin AKTS Kredisi5
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4
P1       
P2  X   X   X   X
P3       
P4       
P5  X   X   X   X
P6       
P7       
P8       
P9       
P10       
P11       
P12