DERSİN TÜRÜ | Zorunlu |
DERSİN DÜZEYİ | Önlisans |
DERSİN YILI | 1 |
YARIYIL | İkinci Yarıyıl (Bahar) |
AKTS | 4 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Doktor Öğretim Üyesi Şükran Öktem
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Kat hizmetleri departmanının organizasyonel yapısını ve alt birimlerinin görev ve sorumluluklarını bilir. 2) Öğrenciler konaklama işletmelerindeki diğer departmanlarla KHB'i arasındaki ilişkiyi öğrenir. 3) Temizlik metotları, malzemeleri, gereçleri hakkında bilgi sahibi olur. 4) Kat hizmetlerinde bilgi akışını, koordinasyonu ve kullanılan raporları öğrenir. 5) Çamaşırhane hizmetlerini öğrenir.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze %50 + Uzaktan Eğitim %50 |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok. |
DERS TANIMI | Öğrencilerin Kat Hizmetleri Yönetimi (KHY) içerisinde yer alan teorik konuları anlamaları ve ileride KHY konusunda karşılaşabilecekleri sorunları çözebilecek bilgi ve beceriyle donanmaları hedeflenmektedir.
Sektördeki uygulamaları da yerinde görerek teoriyi uygulamada kullanma becerisinin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Kat Hizmetleri Yönetimine Giriş ve Temel Prensipler | 2. Hafta | Kat Hizmetleri Departmanının Organizasyon Yapısı ve Personelin Görevleri | 3. Hafta | Temizlik Metotları, Kullanılan Malzemeler ve Gereçler | 4. Hafta | Kat Hizmetlerinde Hijyen, Güvenlik ve İş Güvenliği | 5. Hafta | Kat Hizmetlerinde Yönetim Fonksiyonlarının İşleyişi | 6. Hafta | Kat Hizmetlerinde Bilgi Akışı, Koordinasyon ve Kullanılan Raporlar | 7. Hafta | Elektrikli Temizlik Araçları ve Kullanımı | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Konuk Odalarının Temizlenmesi (Uygulama Oteli) | 10. Hafta | Banyo Temizliği ve Yatak Yapımı | 11. Hafta | Genel Alanların Temizlenmesi (Uygulama Oteli) | 12. Hafta | Periyodik Temizlik | 13. Hafta | Çamaşırhane Hizmetleri | 14. Hafta | Genel Tekrar |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | 1. AKOĞLAN KOZAK, M. (2016), Otel İşletmelerinde Kat Hizmetleri Yönetimi, Detay Yayıncılık, Ankara, Türkiye. 2. YILMAZ Y., YILMAZ B. (2015), Konaklama İşletmelerinde Kat Hizmetleri Yönetimi, Detay Yayıncılık, Ankara, Türkiye. |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Soru-Cevap,Proje,Sunum |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 40 | Mini-Sınav | 1 | 5 | Uygulama/Pratik | 1 | 10 | Devam | 1 | 5 | Toplam(%) | | 60 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 60 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 40 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | | | | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 40 | 40 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 25 | 25 | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Ödevler | 1 | 11 | 11 | Proje | | | | Toplam İş Yükü | | | 120 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 4 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 4 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |