Anasayfa  »  Sosyal Bilimler Enstitüsü »  İşletme Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (Uzaktan Öğretim)

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
PRODUCTION AND OPERATIONS MANAGEMENT BUSU576 - 3 + 0 8

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİTezsiz Yüksek Lisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS8
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) işletmenin kalite, maliyet, esneklik ve hız boyutlarında rekabet edebilmesi için üretim/işlemler yöneticisi tarafından verilmesi gereken uzun dönemli kararları incelemek,
2) öğrencilerin sayısal karar modellerini uygulama becerilerini geliştirmek,
3) üretim/İşlemler fonksiyonunu etkileyen teknolojik ve metodolojik gelişmeleri ve alana ilişkin eğilimleri tanıtmak,
4) Öğrenci bu dersin sonunda çevresindeki farklı işletme ortamlarında yerine getirilen işlemlerle-ilgili faaliyetleri ayırt edebilecek ve doğru verilmiş tasarım kararlarının müşteri memnuniyetine ve işletme başarısına katkısını değerlendirebilecektir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİUzaktan Eğitim
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIÜrün ve/veya hizmet üreten sistemlerde Üretim/İşlemler Yönetimi fonksiyonunun ve bu fonksiyona ilişkin stratejik karar alanlarının tanıtılmasını amaçlayan bu derste öncelikle verimlilik kavramı ile işlemler stratejisi üzerinde durulur. Daha sonra sistemin tasarımına ilişkin olarak işlemler yöneticisi tarafından verilmesi gereken ürün seçimi, ürün tasarımı, süreç planlaması, kapasite- teknoloji seçimi, kuruluş yeri seçimi, tesis yerleştirme, iş tasarımı ve kalite yönetimi kararları incelenir, bu kararların verilmesinde kullanılan sayısal karar modelleri incelenir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Üretim/İşlemler Yönetimine Giriş
2. Hafta Üretim/ İşlemler Yönetiminin Tarihi Gelişimi
3. Hafta İşletmer Stratejisi ve Rekabet Edebilirlik
4. Hafta Verimlilik
5. Hafta Ürün Tasarımı
6. Hafta Hizmet Tasarımı
7. Hafta Süreç Seçimi: İmalat ve Hizmetler
8. Hafta Ödev
9. Hafta Stratejik Kapasite Yönetimi
10. Hafta Teknoloji Kararları ve Teknoloji Yönetimi
11. Hafta Kuruluş yeri Seçimi
12. Hafta Tesis Yerleştirme
13. Hafta İş Tasarımı ve İş Ölçümü
14. Hafta İstatistiksel Kalite Denetimi ve Toplam Kalite Yönetimi
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARStevenson, William J., 2008. Operations Management, 10.Baskı, McGraw-Hill,
EkKaynaklar
Chase B., Nicholas J. Aquilanove Roberts Jacobs, 2004. Operations Management for Competitive Advantage, 10.Baskı, John Wiley and Sons,
Heizer, J., Barry Render, 2004. Operations Management, 7.Baskı, Pearson Education Int.
Krajewski, Lee J., L. P. Ritzman, Operations Management, 6. Baskı, Pearson, Prentice-Hall, 2002
Nahmias, S., 2000. Production and Operations Analysis, 3.Baskı, Prentice-Hall, Inc.
Russell, R. S. and B. W. Taylor, 2005.Operations Management, 5th edition, Prentice-Hall, Inc
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ödev120
Toplam(%)20
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)20
Finalin Başarıya Oranı(%)80
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi16060
Final Sınavına Hazırlık18080
Ders Saati14114
Ara Sınava Hazırlık
Laboratuvar
Final Sınavı12525
Ödevler23060
Toplam İş Yükü239
Toplam İş Yükü / 307,96
Dersin AKTS Kredisi8
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4
P1       
P2       
P3       
P4       
P5       
P6       
P7       
P8       
P9       
P10       
P11       
P12       
P13       
P14       
P15       
P16