DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Tezli Yüksek Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 10 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Mikroorganizma çeşitliliğini anlar. 2) Gıda ve kimya endüstrileri ile ilişkili mikroorganizmaları ve mikroorganizmaların tarımsal uygulamalarını bilir. 3) Endüstri ile ilişkili mikroorganizmaları, mikrobiyal enzimleri ve endüstriyel uygulama alanlarını ve endüstride suş geliştirme yaklaşımlarını bilir.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | 1. Giriş ve Temel Kavramlar | 2. Hafta | 2. Mikrobiyal Teknoloji ve Biyoteknoloji | 3. Hafta | 3. Mikroorganizmaların Çeşitliliği | 4. Hafta | 4. Fermantasyon Teknolojisi | 5. Hafta | 5. Çevre ve Mikroorganizmalar | 6. Hafta | 6. Makale Tartışması | 7. Hafta | 7. Gıda Endüstrisinde Mikroorganizmalar | 8. Hafta | 8. Ara Sınav | 9. Hafta | 9. Mikroorganizmaların Tarımsal Uygulamaları | 10. Hafta | 10. Kimyasal Üretiminde Mikroorganizmalar | 11. Hafta | 11. Mikrobiyal Enzimler ve Endüstriyel Kullanımları | 12. Hafta | 12. Makale Tartışması | 13. Hafta | 13. Endüstriyel Mikroorganizmalar için Suş Geliştirme | 14. Hafta | 14. Sunumlar | 15. Hafta | |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | ? Güncel literatür. / Update literature covering the studies in the area. ? Applied Microbiology. Saxena, Sanjai, Springer, 2015. ? Brock Biology of Microorganisms, 15th Edition. Michael T. Madigan, John M. Martinko, Kelly S. Bender, Daniel H. Buckley, David A. Stahl, Thomas Brock. Pearson 2018.
|
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Sunum |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 35 | Ödev | 1 | 20 | Toplam(%) | | 55 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 55 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 45 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 84 | 84 | Kısa Sınavlara hazırlık | 1 | 16 | 16 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 0 | 0 | 0 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 24 | 24 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 11 | 11 | Laboratuvar | 0 | 0 | 0 | Final Sınavı | 1 | 96 | 96 | Ödevler | 1 | 12 | 12 | Proje | 1 | 12 | 12 | Toplam İş Yükü | | | 297 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 9,9 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 10 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |