Program Profili
Pastacılık ve Ekmekçilik Programı öğrencilerimize, sektörün ihtiyaç duyduğu temel pastacılık ve ekmekçilik bilgisi ile birlikte, artizan ekmekler, temel hamur yapım teknikleri,mutfakta iş sağlığı ve gvenliği, mutfak hizmetleri yönetimi,gıda muhafaza teknikleri, mönü planlama, yiyecek maliyet kontrolü gibi pastacılık ve ekmekçilik sektörünün gereksinim duyduğu önemli konularda bilgi ve beceri kazandırılması hedeflenmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda öğrencilerimizi uygulama dersleri ile mesleğe hazırlamakta ve gerekli bilgileri edinmesini sağlamaktadır. Programda, ders kitap ve materyalleriyle öğretilen bilgileri desteklemek ve pekiştirmek için 50 iş gününü içeren staj zorunludur. Programdan mezun olan öğrenciler, "Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca örgün veya Uzaktan Eğitim Sistemi ile öğrenim yapan programlara dikey geçiş yapma olanağına sahiptir. |