Anasayfa  »  Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu »  Pastacılık ve Ekmekçilik Programı

Üniversite Zorunlu Dersleri T U K AKTS
BTU100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI 2 - 2 2
GSBHSH SEÇMELİ GÜZEL SANATLAR/İLK YARDIM - 2 1 1
KRY100 KARİYER PLANLAMA 1 - 1 2
ORY100 ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ 1 - 1 1
 
Birinci Yarıyıl (Güz) T U K AKTS
İNGL111 GENEL İNGİLİZCE I 4 - 4 5
PST001 SEÇMELİ DERS I 3 - 3 5
PST101 MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ I 3 - 3 6
PST103 GASTRONOMİ TARİHİ 3 - 3 6
PST105 TEMEL HAMUR YAPIM TEKNİKLERİ I 1 3 3 6
TÜRK101 TÜRK DİLİ I 2 - 2 2
 
İkinci Yarıyıl (Bahar) T U K AKTS
İNGL112 GENEL İNGİLİZCE II 4 - 4 5
PST002 SEÇMELİ DERS II 3 - 3 5
PST102 MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ II 3 - 3 4
PST104 TEMEL PASTA YAPIM TEKNİKLERİ 1 3 3 5
PST106 TEMEL HAMUR YAPIM TEKNİKLERİ II 1 3 3 4
PST122 STAJ - - - 5
TÜRK102 TÜRK DİLİ II 2 - 2 2
 
Üçüncü Yarıyıl (Güz) T U K AKTS
ATA201 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2 - 2 2
PST003 SEÇMELİ DERS III 3 - 3 5
PST004 SEÇMELİ DERS IV 1 2 3 5
PST201 MENÜ YÖNETİMİ VE PLANLAMASI 3 - 3 6
PST203 ARTİZAN EKMEKLER 1 3 3 6
PST205 KLASİK VE MODERN PASTACILIK 1 3 3 6
 
Dördüncü Yarıyıl (Bahar) T U K AKTS
ATA202 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II 2 - 2 2
PST005 SEÇMELİ DERS V 3 - 3 5
PST006 SEÇMELİ DERS VI 1 2 3 5
PST202 GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ 3 - 3 6
PST204 ÇİKOLATA VE SOS YAPIM TEKNİKLERİ 1 3 3 6
PST206 ULUSLARARASI PASTACILIK VE FIRINCILIK UYGULAMALARI 1 3 3 6
 
Seçimlik Dersler T U K AKTS
PST150 ANTİK YEMEK KÜLTÜRÜ 3 - 3 5
PST151 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ 3 - 3 5
PST152 GİRİŞİMCİLİK 3 - 3 5
PST153 MUTFAKTA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 3 - 3 5
PST154 GIDA HUKUKU VE MEVZUATI 3 - 3 5
PST155 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ 3 - 3 5
PST156 YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ 3 - 3 5
PST157 MESLEK ETİĞİ 3 - 3 5
PST158 BESİN TEKNOLOJİSİ 3 - 3 5
PST159 ÜRÜN BELİRLEME VE SATIN ALMA 3 - 3 5
PST160 YÖNETİM VE ORGANİZASYON 3 - 3 5
PST161 SANAT TARİHİ 3 - 3 5
PST162 ZİYAFET MUTFAĞI VE ORGANİZASYONU 3 - 3 5
PST163 TEMEL KREMALAR VE TÜREVLERİ 1 2 3 5
PST164 SICAK TATLILAR 1 2 3 5
PST165 MUTFAK EKİPMANLARI 3 - 3 5
PST166 SOĞUK TATLILAR 1 2 3 5
PST167 PİŞİRME TEKNİKLERİ 1 2 3 5
PST168 TEMEL PASTA DEKORASYONU 1 2 3 5
PST169 GASTRONOMİ TURİZMİ 3 - 3 5
PST170 ŞEKERLEME SANATI 1 2 3 5
PST172 PASTA STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIK 1 2 3 5
PST250 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ 3 - 3 5
PST251 YEMEK SOSYOLOJİSİ 3 - 3 5
PST252 YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ 3 - 3 5
PST253 DUYUSAL ANALİZ 3 - 3 5
PST254 KAHVE VE ÇAY KÜLTÜRÜ 3 - 3 5
PST255 MEDYA VE GASTRONOMİ 3 - 3 5
PST256 GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN 3 - 3 5
PST257 PROTOKOL VE SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI 3 - 3 5
PST258 PAZARLAMA YÖNETİMİ 3 - 3 5
PST259 MOLEKÜLER GASTRONOMİ 1 2 3 5
PST260 TASARIM VE ESTETİK 3 - 3 5
PST261 SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ UYGULAMALARI 3 - 3 5
PST262 TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER 3 - 3 5
PST263 ŞERBET YAPIM TEKNİKLERİ VE HELVALAR 1 2 3 5
PST264 ANADOLU MUTFAĞINDA PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK 1 2 3 5
PST265 YENİ MUTFAK AKIMLARI 1 2 3 5
PST266 YÖRESEL TATLI UYGULAMALARI 1 2 3 5
PST267 KEK ÜRETİMİ VE BİSKÜVİLER 1 2 3 5
PST268 UZAK DOĞU MUTFAĞINDA PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK 1 2 3 5
PST269 ÖZEL DURUMLARDA BESLENME 1 2 3 5
PST270 İTALYAN MUTFAĞINDA PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK 1 2 3 5
PST271 SÜTLÜ TATLILAR VE DONDURMA UYGULAMALARI 1 2 3 5
PST272 FRANSIZ MUTFAĞINDA PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK 1 2 3 5
PST273 PROFESYONEL BARMENLİK VE MİKSOLOJİ 1 2 3 5
 
Ortak Seçimlik Dersler T U K AKTS
GSB101 FOTOĞRAFÇILIK - 2 1 1
GSB102 FOTOĞRAFÇILIK - 2 1 1
GSB103 HEYKEL - 2 1 1
GSB104 HEYKEL - 2 1 1
GSB105 KLASİK MÜZİK DİNLEME KÜLTÜRÜ - 2 1 1
GSB107 GÖRSEL KÜLTÜR VE SANATIN TARİHİ - 2 1 1
GSB109 ANADOLU ARKEOLOJİSİ - 2 1 1
GSB111 SİNEMA KÜLTÜRÜ VE TARİHİ - 2 1 1
GSB113 RESİM - 2 1 1
GSB115 DOĞAÇLAMA VE İLİŞKİLİ DOĞAÇLAMA - 2 1 1
GSB117 ÇAĞDAŞ DANSI ANLAMA VE YORUMLAMA - 2 1 1
GSB119 İNSAN VE ÇEVRE ETKİLEŞİMİ - 2 1 1
GSB121 TASARIM KÜLTÜR VE TÜKETİM - 2 1 1
GSB123 ÇAĞDAŞ DANSA GİRİŞ - 2 1 1
GSB125 TAKI TASARIMI - 2 1 1
GSB127 SERAMİK - 2 1 1
GSB129 KENTLER VE TARİHSEL ÇEVRE - 2 1 1
GSB131 21.YÜZYILDA DÜNYA VE SANATTA EĞİLİMLER - 2 1 1
GSB133 ÇAĞLAR BOYU MÜZİK TÜRLERİ - 2 1 1
GSB135 SANAT VE EDEBİYAT ESERLERİNDE EVRENSEL HUKUK İLKELERİ - 2 1 1
GSB137 ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA - 2 1 1
GSB139 GÜNCEL TEMEL EKONOMİ - 2 1 1
GSB160 HEYKEL - - 3 1
GSB164 İNSAN VE ÇEVRE ETKİLEŞİMİ - - 3 1
GSB166 ANADOLU UYGARLIKLARI - - 3 1
GSB168 ANADOLU KENTLERİ VE TARİHSEL ÇEVRE - - 3 1
 
Katalog Dışı Seçmeli Ders T U K AKTS
GNLÇ310 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI 1 2 2 4
 
T:Teorik Ders Saati
U:Uygulama Saati
K:Kredi
ÖK:Ön Koşul
AKTS:Avrupa Kredi Transfer Sistemi