Üniversite Zorunlu Dersleri |
T |
U |
K |
AKTS |
BTU100 |
BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI |
|
2 |
- |
2 |
2 |
GSBHSH |
SEÇMELİ GÜZEL SANATLAR/İLK YARDIM |
|
- |
2 |
1 |
1 |
KRY100 |
KARİYER PLANLAMA |
|
1 |
- |
1 |
2 |
ORY100 |
ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ |
|
1 |
- |
1 |
1 |
|
Birinci Yarıyıl (Güz) |
T |
U |
K |
AKTS |
İNGL111 |
GENEL İNGİLİZCE I |
|
4 |
- |
4 |
5 |
PST001 |
SEÇMELİ DERS I |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST101 |
MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ I |
|
3 |
- |
3 |
6 |
PST103 |
GASTRONOMİ TARİHİ |
|
3 |
- |
3 |
6 |
PST105 |
TEMEL HAMUR YAPIM TEKNİKLERİ I |
|
1 |
3 |
3 |
6 |
TÜRK101 |
TÜRK DİLİ I |
|
2 |
- |
2 |
2 |
|
İkinci Yarıyıl (Bahar) |
T |
U |
K |
AKTS |
İNGL112 |
GENEL İNGİLİZCE II |
|
4 |
- |
4 |
5 |
PST002 |
SEÇMELİ DERS II |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST102 |
MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ II |
|
3 |
- |
3 |
4 |
PST104 |
TEMEL PASTA YAPIM TEKNİKLERİ |
|
1 |
3 |
3 |
5 |
PST106 |
TEMEL HAMUR YAPIM TEKNİKLERİ II |
|
1 |
3 |
3 |
4 |
PST122 |
STAJ |
|
- |
- |
- |
5 |
TÜRK102 |
TÜRK DİLİ II |
|
2 |
- |
2 |
2 |
|
Üçüncü Yarıyıl (Güz) |
T |
U |
K |
AKTS |
ATA201 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I |
|
2 |
- |
2 |
2 |
PST003 |
SEÇMELİ DERS III |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST004 |
SEÇMELİ DERS IV |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
PST201 |
MENÜ YÖNETİMİ VE PLANLAMASI |
|
3 |
- |
3 |
6 |
PST203 |
ARTİZAN EKMEKLER |
|
1 |
3 |
3 |
6 |
PST205 |
KLASİK VE MODERN PASTACILIK |
|
1 |
3 |
3 |
6 |
|
Dördüncü Yarıyıl (Bahar) |
T |
U |
K |
AKTS |
ATA202 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II |
|
2 |
- |
2 |
2 |
PST005 |
SEÇMELİ DERS V |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST006 |
SEÇMELİ DERS VI |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
PST202 |
GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ |
|
3 |
- |
3 |
6 |
PST204 |
ÇİKOLATA VE SOS YAPIM TEKNİKLERİ |
|
1 |
3 |
3 |
6 |
PST206 |
ULUSLARARASI PASTACILIK VE FIRINCILIK UYGULAMALARI |
|
1 |
3 |
3 |
6 |
|
Seçimlik Dersler |
T |
U |
K |
AKTS |
PST150 |
ANTİK YEMEK KÜLTÜRÜ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST151 |
ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST152 |
GİRİŞİMCİLİK |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST153 |
MUTFAKTA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST154 |
GIDA HUKUKU VE MEVZUATI |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST155 |
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST156 |
YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST157 |
MESLEK ETİĞİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST158 |
BESİN TEKNOLOJİSİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST159 |
ÜRÜN BELİRLEME VE SATIN ALMA |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST160 |
YÖNETİM VE ORGANİZASYON |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST161 |
SANAT TARİHİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST162 |
ZİYAFET MUTFAĞI VE ORGANİZASYONU |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST163 |
TEMEL KREMALAR VE TÜREVLERİ |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
PST164 |
SICAK TATLILAR |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
PST165 |
MUTFAK EKİPMANLARI |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST166 |
SOĞUK TATLILAR |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
PST167 |
PİŞİRME TEKNİKLERİ |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
PST168 |
TEMEL PASTA DEKORASYONU |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
PST169 |
GASTRONOMİ TURİZMİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST170 |
ŞEKERLEME SANATI |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
PST172 |
PASTA STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIK |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
PST250 |
YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST251 |
YEMEK SOSYOLOJİSİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST252 |
YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST253 |
DUYUSAL ANALİZ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST254 |
KAHVE VE ÇAY KÜLTÜRÜ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST255 |
MEDYA VE GASTRONOMİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST256 |
GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST257 |
PROTOKOL VE SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST258 |
PAZARLAMA YÖNETİMİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST259 |
MOLEKÜLER GASTRONOMİ |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
PST260 |
TASARIM VE ESTETİK |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST261 |
SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ UYGULAMALARI |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST262 |
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER |
|
3 |
- |
3 |
5 |
PST263 |
ŞERBET YAPIM TEKNİKLERİ VE HELVALAR |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
PST264 |
ANADOLU MUTFAĞINDA PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
PST265 |
YENİ MUTFAK AKIMLARI |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
PST266 |
YÖRESEL TATLI UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
PST267 |
KEK ÜRETİMİ VE BİSKÜVİLER |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
PST268 |
UZAK DOĞU MUTFAĞINDA PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
PST269 |
ÖZEL DURUMLARDA BESLENME |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
PST270 |
İTALYAN MUTFAĞINDA PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
PST271 |
SÜTLÜ TATLILAR VE DONDURMA UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
PST272 |
FRANSIZ MUTFAĞINDA PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
PST273 |
PROFESYONEL BARMENLİK VE MİKSOLOJİ |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
|
Ortak Seçimlik Dersler |
T |
U |
K |
AKTS |
GSB101 |
FOTOĞRAFÇILIK |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB102 |
FOTOĞRAFÇILIK |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB103 |
HEYKEL |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB104 |
HEYKEL |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB105 |
KLASİK MÜZİK DİNLEME KÜLTÜRÜ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB107 |
GÖRSEL KÜLTÜR VE SANATIN TARİHİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB109 |
ANADOLU ARKEOLOJİSİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB111 |
SİNEMA KÜLTÜRÜ VE TARİHİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB113 |
RESİM |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB115 |
DOĞAÇLAMA VE İLİŞKİLİ DOĞAÇLAMA |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB117 |
ÇAĞDAŞ DANSI ANLAMA VE YORUMLAMA |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB119 |
İNSAN VE ÇEVRE ETKİLEŞİMİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB121 |
TASARIM KÜLTÜR VE TÜKETİM |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB123 |
ÇAĞDAŞ DANSA GİRİŞ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB125 |
TAKI TASARIMI |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB127 |
SERAMİK |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB129 |
KENTLER VE TARİHSEL ÇEVRE |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB131 |
21.YÜZYILDA DÜNYA VE SANATTA EĞİLİMLER |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB133 |
ÇAĞLAR BOYU MÜZİK TÜRLERİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB135 |
SANAT VE EDEBİYAT ESERLERİNDE EVRENSEL HUKUK İLKELERİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB137 |
ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB139 |
GÜNCEL TEMEL EKONOMİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB160 |
HEYKEL |
|
- |
- |
3 |
1 |
GSB164 |
İNSAN VE ÇEVRE ETKİLEŞİMİ |
|
- |
- |
3 |
1 |
GSB166 |
ANADOLU UYGARLIKLARI |
|
- |
- |
3 |
1 |
GSB168 |
ANADOLU KENTLERİ VE TARİHSEL ÇEVRE |
|
- |
- |
3 |
1 |
|
Katalog Dışı Seçmeli Ders |
T |
U |
K |
AKTS |
GNLÇ310 |
GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
4 |
|