Anasayfa  »  Kahramankazan Meslek Yüksekokulu »  İşletme Yönetimi Programı

Genel Bilgi

Başkent Üniversitesi Kahramankazan Meslek Yüksekokulu bünyesindeki İşletme Yönetimi Programı lise eğitiminden sonra iki yıllık (önlisans) eğitim öğretim imkanı sunmaktadır. Öğrenciler Türkiye Cumhuriyeti Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı ile üniversitemizi tercih edebilir ve gelecek vadeden ''İşletme Yönetimi'' programımıza yerleştirilebilirler.

Programımız 2022-2023 Akademik yılında 20 öğrencilik kontenjana sahiptir. Kontenjanın; 8 tanesi tam burslu (%100), 12 tanesi ise %50 indirimli (%50 burslu) olacak şekilde eğitim öğretim imkanı sunmaktadır. 2022/2023 akademik yılında 19 öğrenci programımıza kayıt yaptırmış olup, programımızın doluluk oranı %95'tir. Eğitim-öğretim süresini (iki (2) yıl) aşmadığı sürece verilmiş olan burslar kesilmemektedir. Öğrencilerin zorunlu olan her dersi almaları ve başarılı bir şekilde geçmeleri; aynı zamanda mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 genel not ortalamasını sağlamaları gerekmektedir. (Öğrencilerimiz belirli bir genel not ortalamasını tutturmaları halinde akademik başarı bursu ile ödüllendirilebilmektedir.) Bunun yanında mezuniyet için 20 iş gününü kapsayan staj zorunluluğu bulunmaktadır.

Ayrıca programımız ''3+1'' olarak temalaştırılan ''İş Yeri Uygulaması Eğitim Modeline'' göre eğitim-öğretim programı uygulamaktadır. Bu uygulama ile öğrencilerimizin okurken iş hayatıyla tanışmaları, teorik bilgilerini pratik ile kuvvetlendirmeleri, mezuniyet sonrası ise iş hayatına daha kolay uyum sağlamaları amaçlanmaktadır. İşyeri Uygulaması süresince öğrencilerimiz yapılan sözleşmeye uygun olarak çalıştıkları şirketten maaş almakta, öğrenci sigortaları ise Üniversitemiz tarafından yapılmaktadır.

İşletme Yönetimi Programımızda çift anadal ve ERASMUS yapabilme fırsatı bulunmakla birlikte eğitim öğretim dili Türkçedir. Bununla birlikte, öğrencilerin akademik eğitim süreleri boyunca temel ve mesleki İngilizce eğitimi almaları sağlanarak, uluslararası iş ortamında ve çalışma hayatında kendilerini daha rahat ifade etmeleri sağlanmaktadır.

Mezun öğrencilerimiz ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans bölümlerine geçiş yapabilme imkanı bulunmaktadır. Bu süreçte de öğrencilerimize kariyer yönlendirmesi ve desteği için yardımcı olmaktayız. Bu kapsamda, okulumuzda akademik yıl boyunca öğrencilerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi için konferanslar, seminerler ve iş adamları ile tecrübe paylaşımı toplantıları organize edilmektedir.