DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Tezli Yüksek Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Doktor Öğretim Üyesi Merve Özdemir
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Ülkemizde ve dünyada yapılmış olan beslenme ile ilgili araştırmaların değerlendirilmesini öğrenir.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Ülkemizde ve dünyada yapılmış olan beslenme ile ilgili araştırmaların değerlendirilmesi |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Ulusal ve Uluslararası beslenme araştırmaları nelerdir? | 2. Hafta | Türkiye Beslenme Sağlık Araştırması | 3. Hafta | Türkiye Beslenme Sağlık Araştırması | 4. Hafta | Türkiye Nüfus Ve Sağlık Araştırması | 5. Hafta | TEKHARF ÇALIŞMASI | 6. Hafta | TURDEP ÇALIŞMASI | 7. Hafta | ARA SINAV | 8. Hafta | NHANNES | 9. Hafta | MONICA, HELENA | 10. Hafta | WHO | 11. Hafta | NURSES HEALTH | 12. Hafta | EPIC | 13. Hafta | EUROASPIRE, PROJECT EAT STUDY | 14. Hafta | DIET AND HEALTH STUDY |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Baysal A.ve ark., Diyet El Kitabı, Yenilenmiş 3. Baskı, Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, 1999. |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Sunum,Sorun/Problem Çözme |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 35 | Mini-Sınav | 1 | 5 | Makale Sunuşu | 1 | 15 | Toplam(%) | | 55 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 55 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 45 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | | | | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 3 | 42 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 20 | 20 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | | | | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Ödevler | 4 | 12 | 48 | Toplam İş Yükü | | | 153 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 5,1 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |