Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Toplu beslenme sistemlerinde olabilecek hijyenik riskleri belirlemeyi öğrenirler 2) Toksikoloji ile ilgili temel kavramları öğrenirler 3) Küf ve Mikotoksin tanım ve sınıflandırmasını öğrenirler
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
Yok
DERS TANIMI
Toplu beslenme sistemlerinde olabilecek hijyenik riskler, küf ve mikotoksin kavramları, küflerin morfolojileri, üremeleri, sınıflandırılmaları ve hastalık oluşturma özellikleri
DERS İÇERİĞİ
HAFTA
KONULAR
1. Hafta
Toksikoloji ile ilgili Kavramlar
2. Hafta
Küf ve Mikotoksin Tanım ve Sınıflandırması
3. Hafta
Mikotoksinlerin Oluşumu
4. Hafta
Toksik Bileşikler
5. Hafta
Toksik Bileşikler
6. Hafta
ARA SINAV
7. Hafta
Küfler
8. Hafta
Küfler
9. Hafta
Mikotoksinlerin Sağlık Üzerine Etkileri
10. Hafta
Mikotoksinlerin Sağlık Üzerine Etkileri
11. Hafta
Mikotoksinlerle İlgili Yasal Düzenlemeler
12. Hafta
Proje sunumları
13. Hafta
Proje sunumları
14. Hafta
Genel Değerlendirme
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
Food hygiene, microbiology and HACCP, An Aspen Publication, Gaithersburg, 2000. Food poisoning and food hygiene, Arnold, London,1997. Managing food hygiene, The Macmillan Press Ltd., Houndmills,1991.