DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Tezli Yüksek Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Doktor Öğretim Üyesi İrem Olcay Eminsoy
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Toplu beslenme sistemlerinde olabilecek 2) Hijyenik riskler, mutfak hijyeni ve HACCP ilkelerine ilişkin konularda bilgi edinecek 3) HACCP takımının mutfak sorumluluğu ve HACCP yönetiminde beceri ve deneyim kazanacak 4) Toplu beslenme alanlarında HACCP sistemini kurabilecek potansiyele sahip olacaklardır
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Besin mikrobiyolojisi prensiplerini, önemli besin kaynaklı hastalıklar ve bu hastalıklarla diğer mikrobiyolojik problemlerin engellenmesi için uygulanması gereken yöntemleri ve HACCP sistemine yönelik bilgileri vermek. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Mikrobiyolojinin temel ilkeleri | 2. Hafta | Besin kaynaklı tehlikeler | 3. Hafta | Besin kaynaklı tehlikeler | 4. Hafta | Besin kaynaklı tehlikeler | 5. Hafta | Besin kaynaklı tehlikeler | 6. Hafta | Besin kaynaklı tehlikeler | 7. Hafta | Besinlerin bozulması | 8. Hafta | Temizlik ve dezenfeksiyon | 9. Hafta | Kişisel hijyen | 10. Hafta | ARA SINAV | 11. Hafta | Ön gereklilik programları | 12. Hafta | Ön gereklilik programları | 13. Hafta | İşletme ziyareti | 14. Hafta | Genel değerlendirme |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Food hygiene, microbiology and HACCP, An Aspen Publication, Gaithersburg, 2000. Food poisoning and food hygiene, Arnold, London,1997. Managing food hygiene, The Macmillan Press Ltd., Houndmills,1991. Marriott N G, Essentials of Food Sanitation International Thomson Publishing, Chapman&Hall, USA, 1997.
|
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Tartışma,Anlatım,Soru-Cevap,Proje |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 20 | Mini-Sınav | 1 | 10 | Proje | 1 | 15 | Diğer | 1 | 10 | Toplam(%) | | 55 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 55 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 45 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 2 | 28 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 20 | 20 | Ders Saati | 3 | 3 | 9 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 8 | 8 | Laboratuvar | 11 | 3 | 33 | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Ödevler | 4 | 12 | 48 | Toplam İş Yükü | | | 149 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 4,96 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |