DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Tezli Yüksek Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Doktor Öğretim Üyesi İrem Olcay Eminsoy
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Modern yönetim ve organizasyon yöntem ve ilkelerini öğrenir 2) Yönetici diyetisyen olarak stratejik yönetim uygulayabilme becerisini kazanır 3) İnsan kaynakları yönetimi ile ilgili kendilerini geliştirir
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Toplu Beslenme Sistemlerinde Yönetici Diyetisyen olarak çalışma alanında genel yönetim ve organizasyon ilkeleri, Toplam Kalite Yönetimi anlayışını geliştirmek. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Yiyecek hizmetleri organizasyonunda sistem yaklaşımı | 2. Hafta | Yiyecek hizmetlerinde ürün akışı | 3. Hafta | Menü planlama | 4. Hafta | Satınalma | 5. Hafta | Kabul, depolama ve stok kontrolü | 6. Hafta | Üretim planlama | 7. Hafta | Yiyecek hizmetlerinde kalite kontrol | 8. Hafta | Besin güvenliği | 9. Hafta | İşgücü kontrolü | 10. Hafta | ARA SINAV | 11. Hafta | Organizasyon yapısı | 12. Hafta | İnsan kaynakları yönetimi | 13. Hafta | Finansal kaynakların yönetimi | 14. Hafta | Genel değerlendirme |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Axler B H, Litrides CA. Ctyles of Food Service, Food and Beverage Service, John Willey& Sons. USA 1990. Brown G, Hepner K, Deegan A. Food Service Preparation, Introduction to Food and Beverage Service. Blackwell Scientific Publication. London 1996. Colleer M, Sussams C, Principles of Catering, Richard Clay Ltd., Bungay, 1990
|
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Sorun/Problem Çözme,Proje,Sunum |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 20 | Mini-Sınav | 1 | 10 | Proje | 1 | 15 | Diğer | 1 | 10 | Toplam(%) | | 55 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 55 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 45 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | | | | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 3 | 42 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 20 | 20 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | | | | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Ödevler | 4 | 12 | 48 | Toplam İş Yükü | | | 153 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 5,1 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |