Anasayfa  »  Sağlık Bilimleri Enstitüsü »  Beslenme ve Diyetetik Tezli Yüksek Lisans Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
YİYECEK HİZMETLERİ ORGANİZASYONU VE YÖNETİMİ BES526 - 2 + 1 5

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİTezli Yüksek Lisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS5
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IDoktor Öğretim Üyesi İrem Olcay Eminsoy
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Modern yönetim ve organizasyon yöntem ve ilkelerini öğrenir
2) Yönetici diyetisyen olarak stratejik yönetim uygulayabilme becerisini kazanır
3) İnsan kaynakları yönetimi ile ilgili kendilerini geliştirir
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIToplu Beslenme Sistemlerinde Yönetici Diyetisyen olarak çalışma alanında genel yönetim ve organizasyon ilkeleri, Toplam Kalite Yönetimi anlayışını geliştirmek.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Yiyecek hizmetleri organizasyonunda sistem yaklaşımı
2. Hafta Yiyecek hizmetlerinde ürün akışı
3. Hafta Menü planlama
4. Hafta Satınalma
5. Hafta Kabul, depolama ve stok kontrolü
6. Hafta Üretim planlama
7. Hafta Yiyecek hizmetlerinde kalite kontrol
8. Hafta Besin güvenliği
9. Hafta İşgücü kontrolü
10. Hafta ARA SINAV
11. Hafta Organizasyon yapısı
12. Hafta İnsan kaynakları yönetimi
13. Hafta Finansal kaynakların yönetimi
14. Hafta Genel değerlendirme
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARAxler B H, Litrides CA. Ctyles of Food Service, Food and Beverage Service, John Willey& Sons. USA 1990.
Brown G, Hepner K, Deegan A. Food Service Preparation, Introduction to Food and Beverage Service. Blackwell Scientific Publication. London 1996.
Colleer M, Sussams C, Principles of Catering, Richard Clay Ltd., Bungay, 1990
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Sorun/Problem Çözme,Proje,Sunum
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav120
Mini-Sınav110
Proje115
Diğer110
Toplam(%)55
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)55
Finalin Başarıya Oranı(%)45
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi14342
Final Sınavına Hazırlık12020
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık
Laboratuvar
Final Sınavı111
Ödevler41248
Toplam İş Yükü153
Toplam İş Yükü / 305,1
Dersin AKTS Kredisi5
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3
P1  X   X   X
P2     
P3  X   X   X
P4  X   X   X
P5  X   X   X
P6     
P7     
P8  X   X   X
P9