Anasayfa  »  Sağlık Bilimleri Enstitüsü »  Beslenme ve Diyetetik Tezli Yüksek Lisans Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
BESİN HİJYENİ BES520 - 2 + 1 5

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİTezli Yüksek Lisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS5
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Toplu beslenme sistemlerinde olabilecek hijyenik riskleri belirler.
2) Bu risklerin önlenmesi için gerekli koşullar ve sistemler hakkında bilgi sahibi olurlar.
3) Katkı maddeleri, alerjen ve toksik öge tanımlarını öğrenirler.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIBesin hijyeninde önemli olan etmenlerin belirlenmesi ve önlemeye yönelik eylemlerin geliştirilmesi.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Besin hijyeni ve önemi
2. Hafta Besinle bulaşan hastalıklar
3. Hafta Bakteriler
4. Hafta Virüsler
5. Hafta Küfler
6. Hafta Parazitler
7. Hafta Ödev sunumları
8. Hafta Katkı maddeleri - Ödev sunumları
9. Hafta Mayalar
10. Hafta Doğal toksinler
11. Hafta Allerjenler
12. Hafta Türk gıda kodeksi
13. Hafta Ödev sunumları
14. Hafta Tartışma
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARFood hygiene, microbiology and HACCP, An Aspen Publication, Gaithersburg, 2000.
Food poisoning and food hygiene, Arnold, London,1997.
Managing food hygiene, The Macmillan Press Ltd., Houndmills,1991.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Proje,Sunum
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Makale Sunuşu250
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi14342
Final Sınavına Hazırlık12020
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık
Laboratuvar
Final Sınavı111
Ödevler41248
Toplam İş Yükü153
Toplam İş Yükü / 305,1
Dersin AKTS Kredisi5
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3
P1  X   X   X
P2  X   X  
P3  X   X  
P4     
P5  X   X  
P6  X   X  
P7     
P8  X   X  
P9      X