DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Tezli Yüksek Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Toplu beslenme sistemlerinde olabilecek hijyenik riskleri belirler. 2) Bu risklerin önlenmesi için gerekli koşullar ve sistemler hakkında bilgi sahibi olurlar. 3) Katkı maddeleri, alerjen ve toksik öge tanımlarını öğrenirler.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Besin hijyeninde önemli olan etmenlerin belirlenmesi ve önlemeye yönelik eylemlerin geliştirilmesi. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Besin hijyeni ve önemi
| 2. Hafta | Besinle bulaşan hastalıklar
| 3. Hafta | Bakteriler
| 4. Hafta | Virüsler | 5. Hafta | Küfler
| 6. Hafta | Parazitler
| 7. Hafta | Ödev sunumları
| 8. Hafta | Katkı maddeleri - Ödev sunumları
| 9. Hafta | Mayalar
| 10. Hafta | Doğal toksinler
| 11. Hafta | Allerjenler | 12. Hafta | Türk gıda kodeksi
| 13. Hafta | Ödev sunumları
| 14. Hafta | Tartışma |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Food hygiene, microbiology and HACCP, An Aspen Publication, Gaithersburg, 2000. Food poisoning and food hygiene, Arnold, London,1997. Managing food hygiene, The Macmillan Press Ltd., Houndmills,1991.
|
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Proje,Sunum |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Makale Sunuşu | 2 | 50 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | | | | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 3 | 42 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 20 | 20 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | | | | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Ödevler | 4 | 12 | 48 | Toplam İş Yükü | | | 153 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 5,1 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |