DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Doktora |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 60 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Profesör Doktor Gül Kızıltan Doçent Doktor Sinem Bayram Doçent Doktor Perim Fatma Türker
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Özgün bir konuda araştırma yapma becerisi kazanır. 2) Bir alanda en yeni bilgilere ulaşabilmek için gereken ulusal ve uluslararası literatür taraması ve araştırma çalışmalarını yapabilme becerisi kazanır. 3) Alanıyla ilgili bilgileri ileri düzeyde anlama ve uygulama becerisi kazanır. 4) Uzmanlık alanındaki fikirlerin ve gelişmelerin değerlendirmesini yapma becerisi kazanır. 5) Çalışmalarının sonucunu saygın, ulusal ve uluslararası hakemli bir dergide yayınlayarak bilime katkıda bulunur.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Araştırma alanlarında en yeni literatüre ulaşabilme ve özgün bir konuda araştırma tasarlama ve gerçekleştirme süreçlerini yönetebilmeyi içerir. Çalışmalarını ulusal ve uluslararası akademik platformlarda yazılı ve sözlü olarak paylaşma ve tartışma becerisini geliştirir. |
DERS İÇERİĞİ | Beslenme ve Diyetetik alanı ile ilintili güncel konulardan seçilen bir alanda danışman denetiminde araştırma planlama, yürütme, değerlendirme, rapor haline getirme ve sunmadan oluşan bir tez çalışma yapılır. Öğrenciler tez süresince her yarıyılda bir defa, yaptıkları çalışmaları tez izleme komitesine sunulur. Tez bitiminde hazırlanan tez çalışması bir jüri önünde sunulur.
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Tez konusuyla ilgili çeşitli kitaplar ve güncel makaleler. |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Sorun/Problem Çözme,Sunum,Rapor Hazırlama |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Toplam(%) | | 0 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 0 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 100 | Toplam(%) | | 100 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |