Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Öğrencilerin besin ögeleri arasındaki etkileşmelerine yönelik bilgilerini günceller ve bu bilgileri pekiştirir
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
Yok
DERS TANIMI
Besin ögeleri arasındaki etkileşmelerini öğrenmek.
DERS İÇERİĞİ
HAFTA
KONULAR
1. Hafta
Enerji besin ögeleri etkileşmeleri
2. Hafta
Amino asit etkileşmeleri,
3. Hafta
Besinlerdeki mineral etkileşmeleri
4. Hafta
Minerallerin fizyolojik etkileşmeleri
5. Hafta
Protein-demir etkileşmeleri
6. Hafta
Vitamin-mineral etkileşmeleri
7. Hafta
Lipid vitamin-mineral etkileşmeleri
8. Hafta
Vitamin-vitamin etkileşmeleri
9. Hafta
Posa-mineral etkileşmeleri
10. Hafta
Gıda katkı maddeleri ve besin ögeleri etkileşmeleri.
11. Hafta
Seminer Sunumu I
12. Hafta
Seminer Sunumu II
13. Hafta
Seminer Sunumu III
14. Hafta
Seminer Sunumu IV
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
Shils ME, Shike M, Ross AC, Caballero B, Cousins R. Modern Nutrition in Health and Disease, Lippicont Williams Wilkins,10?th Edition, Philadelphia, 2006. Stipunak MH. Biochemical and Physiological Aspects of Human Nutrition. WB saunders Company, Philadelphia, 2000
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Proje,Sunum
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
Ara Sınav
1
25
Proje
1
25
Diğer
1
50
Toplam(%)
100
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)
100
Finalin Başarıya Oranı(%)
0
Toplam(%)
100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite
Sayı
Süresi(Saat)
İş Yükü
Ara Sınav
1
1
1
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi
14
6
84
Final Sınavına Hazırlık
1
48
48
Ders Saati
14
2
28
Ara Sınava Hazırlık
1
40
40
Laboratuvar
Final Sınavı
1
1
1
Ödevler
2
45
90
Toplam İş Yükü
292
Toplam İş Yükü / 30
9,73
Dersin AKTS Kredisi
10
DİL
Türkçe
STAJ / UYGULAMA
Yok
PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ