Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Beslenme durumunun saptanmasında kullanılan yöntemleri öğrenmesi beklenir. 2) Yöntemlerin avantaj ve dezavantajlarını öğrenmesi beklenir. 3) Özel durumlarda kullanılan yöntemleri detayları ile öğrenmesi beklenir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Uzaktan Eğitim
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
Yok
DERS TANIMI
Beslenme durumunun saptanmasında kullanılan yöntemlerin öğrenmek.
DERS İÇERİĞİ
HAFTA
KONULAR
1. Hafta
Beslenme durumunun saptanması
2. Hafta
Beslenme durumunun saptanması
3. Hafta
Besin tüketiminin saptanması yöntemleri
4. Hafta
Besin türketiminin saptanması yöntemleri
5. Hafta
Antropometrik yöntemler
6. Hafta
Antropometrik yöntemler
7. Hafta
Antropometrik yöntemler
8. Hafta
Yaşlılarda beslenme durumunun saptanması
9. Hafta
Çocuklarda beslenme durumunun saptanması
10. Hafta
Sporcularda beslenme durumunun saptanması
11. Hafta
Vücut analizi yöntemleri
12. Hafta
Vücut analizi yöntemleri
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
Beslenme. Baysal A., Hatiboğlu Yayınevi, 9. Baskı, Ankara,2002. Mahan K., Arlin M. Krause's Food, Nutrition and Diet Therapy, 10 th edition, 2000 Baysal A. ve ark. Diyet El Kitabı, Hatiboğlu, Yenilenmiş 5. baskı, Ankara, 2008 WHO. 1995. Physical status: the use and interpretation of anthropometry. WHO Technical Report Series No. 854. Geneva. Bickel, G., Nord, M., Price, C., Hamilton, W. & Cook, J. 2000. Guide to measuring food security, revised 2000. Washington, DC, United States Department of Agriculture