DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Doktora |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 10 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Doçent Doktor Perim Fatma Türker
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Menü planlama ilke ve yöntemlerini öğrenir 2) Çeşitli gruplara yönelik menüler planlamayı öğretir 3) Menü yönetim ve denetimini öğretir
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Menü planlama ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmak. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Yiyecek hizmetlerinde yeni eğilimler | 2. Hafta | Pazarlama araştırması | 3. Hafta | Menü planlama ve beslenme | 4. Hafta | Yiyecek hizmetlerinde menüler | 5. Hafta | Yiyecek hizmetlerinde menüler | 6. Hafta | Yiyecek hizmetlerinde menüler | 7. Hafta | Yiyecek hizmetlerinde menüler | 8. Hafta | ARA SINAV | 9. Hafta | Standart reçeteler | 10. Hafta | Menü karakteristikleri | 11. Hafta | Proje sunumu | 12. Hafta | Proje sunumu | 13. Hafta | Proje sunumu | 14. Hafta | Genel değerlendirme |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Beyhan Y, Ciğerim N,Toplu Beslenme Sistemlerinde Menü Yönetimi ve Denetimi, Kök Yayıncılık, Ankara,1995. Kivela, Jaksa. Menu Planning for the Hospitality Industry. Hospitality Press, Melbourne 1994.
|
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Proje,Rapor Hazırlama,Sunum |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 20 | Mini-Sınav | 1 | 10 | Proje | 1 | 15 | Diğer | 1 | 10 | Toplam(%) | | 55 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 55 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 45 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 6 | 84 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 48 | 48 | Ders Saati | 14 | 2 | 28 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 40 | 40 | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Ödevler | 2 | 45 | 90 | Toplam İş Yükü | | | 292 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 9,73 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 10 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |