Anasayfa  »  Sağlık Bilimleri Enstitüsü »  Beslenme ve Diyetetik Doktora Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
GASTROİNTESTİNAL SİSTEM HASTALIKLARI VE BESLENME BES693 - 2 + 0 10

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİDoktora
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS10
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Gastrointestinal sistem hastalıklarında etiyolojik faktörleri ve tıbbi beslenme tedavisi yaklaşımını öğrenir.
2) Gastrointestinal sistemi ve hastalıklarını öğrenir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIGastrointestinal sistem hastalıklarında etiyolojik faktörler ve tıbbi beslenme tedavisi yaklaşımı.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Gastrointestinal sistem fizyolojisi
2. Hafta Gastrointestinal sistem fizyolojisi
3. Hafta Gastrointestinal sistemi oluşturan organlar ve işlevleri
4. Hafta Gastrointestinal sistemi oluşturan organlar ve işlevleri
5. Hafta Üst gastrointestinal sistem hastalıkları ve tıbbi beslenme tedavisi+makale sunumu
6. Hafta Üst gastrointestinal sistem hastalıkları ve tıbbi beslenme tedavisi+makale sunumu
7. Hafta Üst gastrointestinal sistem hastalıkları ve tıbbi beslenme tedavisi+makale sunumu
8. Hafta Üst gastrointestinal sistem hastalıkları ve tıbbi beslenme tedavisi+makale sunumu
9. Hafta Alt gastrointestinal sistem hastalıkları ve tıbbi beslenme tedavisi+makale sunumu
10. Hafta Alt gastrointestinal sistem hastalıkları ve tıbbi beslenme tedavisi+makale sunumu
11. Hafta Alt gastrointestinal sistem hastalıkları ve tıbbi beslenme tedavisi+makale sunumu
12. Hafta Alt gastrointestinal sistem hastalıkları ve tıbbi beslenme tedavisi+makale sunumu
13. Hafta Karaciğer,safra kesesi ve pankreas hastalıkalrında tıbbi beslenme tedavisi +Makale sunumu
14. Hafta Karaciğer,safra kesesi ve pankreas hastalıkalrında tıbbi beslenme tedavisi +Makale sunumu
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARShils ME, Olson JA, Shihe M, Ross AC. Modern Nutrition in Healthy and Disease. Nihth edition, Lippincott Williams and Wilkins, 1999.
Mahan K., Arlin M. Krause's Food, Nutrition and Diet Therapy, 10 th edition, 2000
Baysal A. ve ark. Diyet El Kitabı, Hatiboğlu, Yenilenmiş 5. baskı, Ankara, 2008
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Proje,Sunum,Sorun/Problem Çözme
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Makale Sunuşu250
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi149126
Final Sınavına Hazırlık16060
Ders Saati21428
Ara Sınava Hazırlık
Laboratuvar
Final Sınavı111
Ödevler24080
Toplam İş Yükü295
Toplam İş Yükü / 309,83
Dersin AKTS Kredisi10
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2
P1  X   X
P2  X   X
P3  X  
P4  X   X
P5  X  
P6  X  
P7  X