Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Gastrointestinal sistem hastalıklarında etiyolojik faktörleri ve tıbbi beslenme tedavisi yaklaşımını öğrenir. 2) Gastrointestinal sistemi ve hastalıklarını öğrenir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
Yok
DERS TANIMI
Gastrointestinal sistem hastalıklarında etiyolojik faktörler ve tıbbi beslenme tedavisi yaklaşımı.
DERS İÇERİĞİ
HAFTA
KONULAR
1. Hafta
Gastrointestinal sistem fizyolojisi
2. Hafta
Gastrointestinal sistem fizyolojisi
3. Hafta
Gastrointestinal sistemi oluşturan organlar ve işlevleri
4. Hafta
Gastrointestinal sistemi oluşturan organlar ve işlevleri
5. Hafta
Üst gastrointestinal sistem hastalıkları ve tıbbi beslenme tedavisi+makale sunumu
6. Hafta
Üst gastrointestinal sistem hastalıkları ve tıbbi beslenme tedavisi+makale sunumu
7. Hafta
Üst gastrointestinal sistem hastalıkları ve tıbbi beslenme tedavisi+makale sunumu
8. Hafta
Üst gastrointestinal sistem hastalıkları ve tıbbi beslenme tedavisi+makale sunumu
9. Hafta
Alt gastrointestinal sistem hastalıkları ve tıbbi beslenme tedavisi+makale sunumu
10. Hafta
Alt gastrointestinal sistem hastalıkları ve tıbbi beslenme tedavisi+makale sunumu
11. Hafta
Alt gastrointestinal sistem hastalıkları ve tıbbi beslenme tedavisi+makale sunumu
12. Hafta
Alt gastrointestinal sistem hastalıkları ve tıbbi beslenme tedavisi+makale sunumu
13. Hafta
Karaciğer,safra kesesi ve pankreas hastalıkalrında tıbbi beslenme tedavisi +Makale sunumu
14. Hafta
Karaciğer,safra kesesi ve pankreas hastalıkalrında tıbbi beslenme tedavisi +Makale sunumu
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
Shils ME, Olson JA, Shihe M, Ross AC. Modern Nutrition in Healthy and Disease. Nihth edition, Lippincott Williams and Wilkins, 1999. Mahan K., Arlin M. Krause's Food, Nutrition and Diet Therapy, 10 th edition, 2000 Baysal A. ve ark. Diyet El Kitabı, Hatiboğlu, Yenilenmiş 5. baskı, Ankara, 2008