Farmakonutrisyonda İnflamasyon ve İmmünosupresifler
8. Hafta
Kritik Hastalıklarda,Yoğun Bakım hastalarında,Cerrahi Dışı ve Cerrahi Onkolojik Hastalıklarda Farmakonutrisyon
9. Hafta
Derleme Makale Sunumu I
10. Hafta
Derleme Makale Sunumu I
11. Hafta
Araştırma Makale Sunumu II
12. Hafta
Araştırma Makale Sunumu II
13. Hafta
Seminer Sunumu I
14. Hafta
Seminer Sunumu II
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
Mahan L.K., Escott-Stump S. Krause's Food, Nutrition and Diet Therapy, 10th Edition, W. B. Saunders Company, USA, 2000. Friedland,J.,Lightstone L. Infection and Immunity,2th Edition,Taylor Francis Group,UK,2004. Gershwin,E.,Nestel P.,Keen C.Handbook of Nutrition and Immunity,Humana Press,New Jersey,2004. Watson R.,Zibadi S.,Preedy V.Dietary Components and Immune Function,New Jersey,2010.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Anlatım,Tartışma,Sunum,Soru-Cevap
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
Makale Sunuşu
2
20
Diğer
1
30
Toplam(%)
50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)
50
Finalin Başarıya Oranı(%)
50
Toplam(%)
100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite
Sayı
Süresi(Saat)
İş Yükü
Ara Sınav
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi
14
5
70
Final Sınavına Hazırlık
1
60
60
Ders Saati
14
2
28
Ara Sınava Hazırlık
Laboratuvar
Final Sınavı
1
1
1
Ödevler
3
20
60
Sunum (Hazırlık dahil)
3
7
21
Seminer (hazırlık dahil)
1
20
20
Makale Sunuşu
2
8
16
Makale İnceleme
2
10
20
Toplam İş Yükü
296
Toplam İş Yükü / 30
9,86
Dersin AKTS Kredisi
10
DİL
Türkçe
STAJ / UYGULAMA
Yok
PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ