Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Beslenmeye ilişkin temel terimleri tanımlayabilir. Beslenme ve sağlık arasındaki ilişkiyi kurabilir, konu üzerinde eleştirel düşünebilir. 2) Besin hijyeni, güvenliği ile menü planlama ilkelerine ilişkin temel kavramları tanımlayabilir. 3) Özel durumlarda beslenme ilkelerindeki farklılıkları ayırt edebilir. 4) Beslenme yetersizliği sorunlarının nedenlerine ve önlenmesine yönelik eleştirel düşünebilir
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
Yok
DERS TANIMI
Doğal ve sağlıklı beslenme; obezite ile mücadele; gıda katkı maddeleri; sağlıklı yaşam ve egzersiz;
büyüme ve gelişme; sağlıklı cinsel yaşam; bağımlılıkla mücadele (tütün, alkol, madde bağımlılığı vb.);
trafik, afet ve ilkyardım.