DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Tezli Yüksek Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 10 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) İyi tarım uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur. 2) Organik tarım ve hassas tarım uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur. 3) GDO nedir öğrenir ve biyogüvenlik hakkında bilgi edinir. 4) Nanoteknolojinin gıda bilimi üzerindeki uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur. 5) Yenilikçi teknolojiler hakkında bilgi edinir.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Bu derste, endüstri 4.0 bakış açısı ve uygulama örnekleri, sensör sistemleri ve tasarımdaki kritik noktalar, nesnelerin interneti kavramı ve bileşenleri, büyük veri bilgisi ve kullanımı, robotik tarım teknolojileri, üç boyutlu baskılama yöntemi ve gıda sektöründeki uygulamaları, verimli, güvenilir ve çevre dostu tarım ve gıda işleme stratejileri, dikey tarım ve kritik noktaları, biyoplastikler, gibi ileri teknoloji sınıfına giren yeni araçlar ve disiplinler arası metotların öğretilmesi hedeflenmektedir. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | 1 İyi Tarım Uygulamaları I | 2. Hafta | 2 İyi Tarım Uygulamaları II | 3. Hafta | 3 Organik Tarım | 4. Hafta | 4 Hassas Tarım Teknolojilerindeki Gelişmeler | 5. Hafta | 5 Genetiği Değiştirilmiş Mikroorganizmalar ve Biyogüvenlik | 6. Hafta | 6 Gıda Güvenliği | 7. Hafta | 7 Gıda İzlenebilirliğinde Bilgi Teknolojileri | 8. Hafta | 8 Ara sınav | 9. Hafta | 9 Nanoteknolojinin Gıda Bilimi Üzerindeki Uygulamaları I | 10. Hafta | 10 Nanoteknolojinin Gıda Bilimi Üzerindeki Uygulamaları II | 11. Hafta | 11 Akıllı Ambalaj Sistemleri | 12. Hafta | 12 Yenilikçi Teknolojiler I | 13. Hafta | 13 Yenilikçi Teknolojiler II | 14. Hafta | 14 Yenilikçi Teknolojiler (makale inceleme) | 15. Hafta | |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Industry 4.0, Industrial Internet of Thinking, Alasdair Gilchrist, Apress, 2016 |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Yüz yüze |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 30 | Ödev | 1 | 20 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | 1 | 15 | 15 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 5 | 70 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 69 | 69 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 59 | 59 | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 3 | 3 | Ödevler | 2 | 20 | 40 | Toplam İş Yükü | | | 300 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 10 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 10 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |