DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Tezli Yüksek Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 10 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Uygulamaya yönelik olarak işletme ve işletme yönetimi hakkında bilgi sahibi olur. 2) 3İşletme ve işletme yönetimi ile ilgili olarak farklı yaklaşımlar hakkında bilgi sahibi olur 3) İşletme yönetimi konusunda teorik ve pratik bilgiler hakkında bilgi sahibi olur.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Gıda Üretim yönetimi, satın alma ve satışla entegrasyonu sürecinde müşteriden alınan bir siparişin üretim emrinin verilmesi, üretimin gerçekleşebilmesi için tedarikçilere hammadde siparişlerinin geçilmesi için satın alma ve satış ile entegrasyonu değerlendirilecektir. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | 1 İşletme Yönetimi hakkında genel bilgiler | 2. Hafta | 2 Organizasyonun özellikleri I | 3. Hafta | 3 Organizasyonun özellikleri II | 4. Hafta | 4 Yönetimin Fonksiyonları | 5. Hafta | 5 Planlama | 6. Hafta | 6 Karar verme aşamaları | 7. Hafta | 7 Organizasyon ve örgütleme hakkında bilgiler | 8. Hafta | 8 Ara sınav | 9. Hafta | 9 İşletmelerde bölümlere ayırma metotları | 10. Hafta | 10 Liderliğin temel esasları | 11. Hafta | 11 Motivasyon ve performansın arttırılması | 12. Hafta | 12 Koordinasyon | 13. Hafta | 13 İletişim yöntemleri | 14. Hafta | 14 Kontrol ve Ölçme teknikleri | 15. Hafta | |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | International Cuisine and Food Production Management, Parvinder S Bali, Oxford University Press, 2012. |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Yüz yüze |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 30 | Ödev | 1 | 5 | Mini-Sınav | 1 | 5 | Proje | 1 | 15 | Toplam(%) | | 55 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 55 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 45 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | 1 | 5 | 5 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 1 | 15 | 15 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 85 | 85 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 56 | 56 | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 3 | 3 | Ödevler | 2 | 46 | 92 | Toplam İş Yükü | | | 300 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 10 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 10 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |