DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Tezli Yüksek Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 10 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Gıda teknolojilerinin hakkında bilgi sahibi olur. 2) Gıda endüstrisindeki yeni üretim ve paketleme teknolojileri hakkında bilgi sahibi olmak. 3) Gıda işleme kavramı ve prensipleri hakkında bilgi sahibi olur. 4) Gıda teknolojisinde kullanılan yenilikçi yaklaşımlar hakkında bilgi sahibi olur.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Bu derste öğrencilerin, süreç tanımını ve ölçümlerini, upstream, downstream kavramlarını, biyorekatörlerde stokiyometri, enerji ve madde dönüşüm kavramlarını anlamaları, madde ve enerji denkliği problemlerini çözmek için temel prensipleri, ideal/gerçek gazları, tek bileşenli iki-fazlı sistemleri, gaz-sıvı sistemleri anlamaları ve gıda teknolojilerinde temel süreç yaklaşımlarını tartışabilmeleri beklenmektedir. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | 1 Gıda teknolojilerine giriş | 2. Hafta | 2 Gıda sanayinde akıllı ambalajlama ve izlenebilirlik | 3. Hafta | 3 Probiyotikler | 4. Hafta | 4 Prebiyotikler- Simbiyotikler | 5. Hafta | 5 Gıda sanayinde enzim kullanımı I | 6. Hafta | 6 Gıda sanayinde enzim kullanımı II | 7. Hafta | 7 Atık gıdaların değerlendirilmesi | 8. Hafta | 8 Ara sınav | 9. Hafta | 9 Gıda sanayinde mikroorganizma kullanımı I | 10. Hafta | 10 Gıda sanayinde mikroorganizma kullanımı II | 11. Hafta | 11 Fonksiyonel Gıdalar | 12. Hafta | 12 Gıda sanayinde engeller teknolojisi | 13. Hafta | 13 Gıda teknolojisinde nanoteknoloji uygulamaları I | 14. Hafta | 14 Gıda teknolojisinde nanoteknoloji uygulamaları II | 15. Hafta | |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Separation Process Principles, 3rd Edition. J. D. Seader, Ernest J. Henley, D. Keith Roper, 2013 |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Yüz Yüze |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 30 | Ödev | 1 | 5 | Mini-Sınav | 1 | 10 | Proje | 1 | 5 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | 1 | 8 | 8 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 1 | 10 | 10 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 85 | 85 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 58 | 58 | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 3 | 3 | Ödevler | 2 | 46 | 92 | Toplam İş Yükü | | | 300 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 10 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 10 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |