DERSİN TÜRÜ | Zorunlu |
DERSİN DÜZEYİ | Tezli Yüksek Lisans |
DERSİN YILI | 1 |
YARIYIL | İkinci Yarıyıl (Bahar) |
AKTS | 10 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Öğretim Görevlisi Alev Emine İnce
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Gıda bilimi ve teknolojisi konusunda bilgi sahibi olur. 2) Şeker üretim teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur 3) Çikolata üretim teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur 4) Kahve üretim teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Bu derste gıda bilimi ve teknolojisi konusunda temel bilgi ve becerilerin kazandırılması amacıyla; temel tanımlar, gıda sektörü hakkında temel bilgiler, temel gıda üretim ilkeleri ve süreçleri, muhafazası, ambalajlanması, depolanması ve taşınması, dıdaların fiziksel, kimyasal ve besleyici özellikleri ve bunların gıda kalitesi ve insan sağlığı üzerindeki etkileri, gıda kalite süreçleri ve kontrolü konularına değinilecektir. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | 1 Şeker üretimi teknolojisi | 2. Hafta | 2 Pastörize yumurta üretimi | 3. Hafta | 3 Şekerleme teknolojileri | 4. Hafta | 4 Şekerlemelerin üretilmesi | 5. Hafta | 5 Jöle üretim teknolojisi | 6. Hafta | 6 Nugat üretim teknolojisi | 7. Hafta | 7 Marşmelov üretim teknolojisi | 8. Hafta | 8 Ara sınav | 9. Hafta | 9 Cezerye üretim teknolojisi | 10. Hafta | 10 Sert şeker üretim teknolojisi | 11. Hafta | 11 Kahve üretim teknolojisi | 12. Hafta | 12 Çikolata üretim teknolojisi | 13. Hafta | 13 Pekmez ve pestil üretim teknoloji | 14. Hafta | 14 Tahin ve tahin helvası üretim teknolojisi | 15. Hafta | |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | ? Food Technology: An Introduction, Anita Tull, Oxford University Press, 2002. |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Face To Face |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 35 | Ödev | 1 | 5 | Mini-Sınav | 1 | 10 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | | | | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 90 | 90 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 71 | 71 | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 3 | 3 | Ödevler | 2 | 46 | 92 | Toplam İş Yükü | | | 300 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 10 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 10 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |