DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Sürdürülebilirliğe ilişkin temel başlıklar ve güncel literatürün öğretilmesi. 2) Sürdürülebilir kalkınmaya ilişkin temel politika araçlarının evrimi. 3) Sürdürülebilirlikte korumanın önemi ve anlaşılması. 4) Kültürel mirasın farklı formları üzerinde muhakeme kabiliyetinin gelişmesi. 5) Sürdürülebilirlik, yönetişim, kalkınma, koruma ve planlamanın ara yüzü üzerinde muhakeme ve entegre planlamanın uygulanması.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Turizmde sürdürülebilir yönetim ve kalkınmanın önemine ilişkin öğrencilerin farkındalığını arttırmak; koruma ile entegre politikaların ihtiyacını karşılamak . Dünyada, sürdürülebilirlik kavramına teğet birçok konu başlığı ulusal ve uluslararası konferanslarda irdelenmektedir ve bunların gerek akademik gerek ise akademik olmayan pek çok kanala doğrudan etkisi vardır. Bu ders, küresel turizm endüstrisinde, sürdürülebilirlik kavramının kritik analizini ele alır ve konuyu politika, koruma, uygulama ve planlama perspektiflerinde irdeler. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Sürdürülebilirlik ve giriş | 2. Hafta | Turizmde sürdürülebilirlik kavramı ve alternatif turizm gelişim süreci | 3. Hafta | Turist tanımı, yeni turizm trendleri ve yeni turist konsepti | 4. Hafta | Turizm ve Çevre, Çevrenin önemi | 5. Hafta | Özel ilgi turizmi | 6. Hafta | Sürdürülebilirlik kapsamında gıda ve tarım | 7. Hafta | A R A S I N A V H A F T A S I | 8. Hafta | Sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir gastronomi/eko-gastronomi | 9. Hafta | Konaklama Enedüstrilerinde sürdürülebilirlil uygulamaları | 10. Hafta | Restoranlarda Sürdürülebilirlik Uygulamaları ve Coğrafi İşaretler | 11. Hafta | Türkiye'de yenilebilir enerji kaynakları | 12. Hafta | Proje Sunumları | 13. Hafta | Proje Sunumları | 14. Hafta | Proje Sunumları |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Sürdürülebilir Turizm Kavramlar-Uygulamalar Ed: Kozak, M. (2014) Detay Yayıncılık |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Soru-Cevap,Tartışma,Proje |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 20 | Ödev | 2 | 30 | Proje | 1 | 20 | Toplam(%) | | 70 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 70 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 30 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 20 | 1 | 20 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 40 | 40 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 35 | 35 | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Ödevler | | | | Toplam İş Yükü | | | 139 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 4,63 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |