DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Otel destek hizmetlerinin tanımı yapar ve önemini açıklar 2) Gıda güvenirliğini tehdit eden faktörler hakkında bilgi sahibi olur.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Bu derste, turizm işletmelerinde dikkat edilmesi gereken beslenme ve hijyen kuralları işlenecektir. Sağlıklı beslenme, hijyen ve sanitasyon kavramları, alternatif mönü uygulamaları, gıdaların saklanma koşulları, yiyecek stoklarının tüketilmesinde dikkat edilmesi gereken kurallar ve yiyecek içecek ile ilgili diğer önemli hususlar öğrencilere aktarılacaktır. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Giriş ve destek hizmetler | 2. Hafta | Gıda bozulmasına neden olan faktörler | 3. Hafta | Gıda bozulmasına karşı kontrol teknikleri | 4. Hafta | Çalışanlar ve kişisel hijyen | 5. Hafta | Gıda mevzuatı | 6. Hafta | Gıda mevzuatı | 7. Hafta | Gıdaların satın alımı, işlenmesi toparlanması ve depolanması | 8. Hafta | Ara sınav | 9. Hafta | Gıda güvenirliğini | 10. Hafta | İşletmelerde kritik kontrol noktalarının belirlenmesi | 11. Hafta | Etkili iş alım tablolarının hazırlanması | 12. Hafta | Kayıt tutma prosedürü | 13. Hafta | Standartların incelenmesi | 14. Hafta | Değerlendirme |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Ders notları |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Soru-Cevap,Sunum |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 40 | Toplam(%) | | 40 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 40 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 60 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 3 | 42 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 40 | 40 | Ders Saati | 13 | 3 | 39 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 25 | 25 | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Ödevler | | | | Toplam İş Yükü | | | 148 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 4,93 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |