Anasayfa  »  Ticari Bilimler Fakültesi »  Turizm İşletmeciliği Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
BESLENME İLKELERİ TBS352 - 3 + 0 5

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS5
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Otel destek hizmetlerinin tanımı yapar ve önemini açıklar
2) Gıda güvenirliğini tehdit eden faktörler hakkında bilgi sahibi olur.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIBu derste, turizm işletmelerinde dikkat edilmesi gereken beslenme ve hijyen kuralları işlenecektir. Sağlıklı beslenme, hijyen ve sanitasyon kavramları, alternatif mönü uygulamaları, gıdaların saklanma koşulları, yiyecek stoklarının tüketilmesinde dikkat edilmesi gereken kurallar ve yiyecek içecek ile ilgili diğer önemli hususlar öğrencilere aktarılacaktır.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Giriş ve destek hizmetler
2. Hafta Gıda bozulmasına neden olan faktörler
3. Hafta Gıda bozulmasına karşı kontrol teknikleri
4. Hafta Çalışanlar ve kişisel hijyen
5. Hafta Gıda mevzuatı
6. Hafta Gıda mevzuatı
7. Hafta Gıdaların satın alımı, işlenmesi toparlanması ve depolanması
8. Hafta Ara sınav
9. Hafta Gıda güvenirliğini
10. Hafta İşletmelerde kritik kontrol noktalarının belirlenmesi
11. Hafta Etkili iş alım tablolarının hazırlanması
12. Hafta Kayıt tutma prosedürü
13. Hafta Standartların incelenmesi
14. Hafta Değerlendirme
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARDers notları
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Soru-Cevap,Sunum
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav140
Toplam(%)40
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)40
Finalin Başarıya Oranı(%)60
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav111
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi14342
Final Sınavına Hazırlık14040
Ders Saati13339
Ara Sınava Hazırlık12525
Laboratuvar
Final Sınavı111
Ödevler
Toplam İş Yükü148
Toplam İş Yükü / 304,93
Dersin AKTS Kredisi5
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2
P1   
P2   
P3   
P4   
P5   
P6   
P7  X   X
P8   
P9