DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Yiyecek-içecek işletmelerinin türlerini sınıflandırır 2) Yiyecek içecek departmanının organizasyonel yapısını açıklar 3) Konaklama işletmelerinde ziyafet-banket organizasyon sürecini açıklar 4) Banket operasyonlarında fiyat bileşenini değerlendirir 5) Banket operasyon ve satışını kontrol eder 6) Banket operasyonunu değerlendirir
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Bu ders kapsamında, konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde misafir edilen konukların karşılanması, ağırlanması ve taleplerinin yerine getirilmesi profesyonel anlamda tartışılacaktır. Ayrca çeşitli ziyafet ve organizasyonlarda otel çalışanlarının dikkat etmesi gereken hususlar, yaşanabilecek aksaklıklara getirilebilecek çözüm önerileri ve banket yönetimi gibi konularda bilgiler aktarılacaktır.
|
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Konuk Ağırlama Teknikleri | 2. Hafta | Temel Servis Teknikleri | 3. Hafta | Yiyecek içecek işletmeleri ve türleri | 4. Hafta | Turizm işletmelerinde yiyecek-içecek departmanları | 5. Hafta | Ziyafet- banket türleri | 6. Hafta | Banket personeli | 7. Hafta | Konaklama işletmelerinde ziyafet yönetimi | 8. Hafta | ARA SINAV | 9. Hafta | Banket menülerinin planlanması ve türleri | 10. Hafta | Banket emri ve çalışma düzeni | 11. Hafta | Banket organizasyonunun kontrolü | 12. Hafta | Banket satış süreci | 13. Hafta | Öğrenci Sunumları | 14. Hafta | Öğrenci Sunumları |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Yok |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Soru-Cevap,Sunum |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 30 | Proje | 1 | 20 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Kısa Sınavlara hazırlık | 2 | 2 | 4 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 1 | 14 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 60 | 60 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 30 | 30 | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Ödevler | | | | Toplam İş Yükü | | | 152 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 5,06 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |