DERSİN TÜRÜ | Zorunlu |
DERSİN DÜZEYİ | Lisans |
DERSİN YILI | 1 |
YARIYIL | İkinci Yarıyıl (Bahar) |
AKTS | 4 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Doçent Doktor Gülten Yurtseven
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Konaklama endüstrisi ile ilgili temel kavramları ve tarihsel gelişim sürecini bilir. 2) Konaklama işletmeleri yönetimi ile ilgili temel kavramları bilir ve yönetsel süreçleri açıklar. 3) Konaklama işletmelerinde yer alan departmanları ve departmanların birbirleriyle olan ilişkilerini bilir. 4) Konaklama işletmelerinde yer alan departmanların sorumluluk ve faaliyet alanlarını açıklar. 5) Konaklama işletmelerinde çalışanların görev ve sorumluluklarını bilir.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Bu ders öğrencilere, otel ve diğer konaklama işletmelerinin yönetimi ve yönetim süreçleri ile ilgili bilgileri; departmanların ve bölümlerin çalışanlarının sorumlulukları ile bu tür işletmelerde değer yaratma ve bu yaratılan değeri sürdürme konuları aktarılacaktır. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Otelcilik endüstrisine giriş | 2. Hafta | Otel işletmelerinde yönetim ve organizasyon | 3. Hafta | Otel işletmelerinde yönetim ve organizasyon | 4. Hafta | Önbüro departmanı | 5. Hafta | Kat hizmetleri departmanı | 6. Hafta | Yiyecek ve içecek bölümü | 7. Hafta | Yiyecek ve içecek bölümü | 8. Hafta | Ara sınav | 9. Hafta | Satış ve pazarlama bölümü | 10. Hafta | Destek bölümleri ve/veya departmanları | 11. Hafta | Destek bölümleri ve/veya departmanları | 12. Hafta | Örnek olay çalışmaları | 13. Hafta | Örnek olay çalışmaları | 14. Hafta | Örnek olay çalışmaları |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Çakıcı A.C., Kozak M., Azaltun M., Sökmen A. Otel İşletmeciliği. Detay Yayıncılık, Ankara, 2002. Angelo R.M., Vladimir A.N. An Introduction to Hospitality Today. Third Edition, Educational Institute of AHMA, Michigan, 1998. Gray W.S., Liguori S.C. Hotel Motel Management and Operations, Blackwell Publishing, London, 1987.
|
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Örnek Olay İncelemesi |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 30 | Mini-Sınav | 2 | 10 | Sözlü | 1 | 10 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Kısa Sınavlara hazırlık | 2 | 1 | 2 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 3 | 42 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 15 | 15 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 15 | 15 | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Ödevler | | | | Toplam İş Yükü | | | 118 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 3,93 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 4 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |