DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Önlisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Doktor Öğretim Üyesi Serhat Koçoğlu
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Gazlı/gazsız içecekler ve üretim teknolojileri hakkında genel bilgi sahibi olur, 2) Alkollü içkilerde fermantasyon ve damıtma teknolojilerinin temel prensiplerini öğrenir.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Bu ders, alkollü ve alkolsüz içeceklerin üretimleri ile ilgili temel kavramları ve üretim teknikleri hakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadır. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Temel Kavramlar | 2. Hafta | Su | 3. Hafta | Gazlı/Gazsız İçecekler | 4. Hafta | Çay Teknolojisi | 5. Hafta | Kahve Teknolojisi | 6. Hafta | Maden Sularının Genel Özellikleri | 7. Hafta | Fermantasyon Teknolojisi | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Bira Üretimi | 10. Hafta | Şarap Üretimi | 11. Hafta | Damıtma Teknolojisi | 12. Hafta | Yaşlandırılmayan Damıtık İçkiler | 13. Hafta | Yaşlandırılan Damıtık İçkiler | 14. Hafta | Genel Değerlendirme |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Y:H. Hui vd. Handbook of Food and Beverage Fermentation Technology, 2004, Marcel Dekker, New York. M. Shachman, The Soft Drinks Companion: A Technical Handbook for the Beverage Industry, 2005, CRC Press, Boca. D.L.B. Wetsel, G. Charalambous, Instrumental Methods In Food and Beverage Analysis ,1998, Elsevier, Amsterdam. ***Engel durumunuzdan dolayı akademik uyarlamaya ihtiyaç hissederseniz dersin öğretim elemanıyla irtibat kurunuz. |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ödev | 3 | 50 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | 0 | 0 | 0 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 4 | 56 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 12 | 12 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 12 | 12 | Laboratuvar | 0 | 0 | 0 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Ödevler | 2 | 12 | 24 | Toplam İş Yükü | | | 150 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 5 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |