DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Önlisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Doktor Öğretim Üyesi Serhat Koçoğlu
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Balda fiziksel ve kimyasal analizleri yapar ve yorumlar, 2) Şekerli ürün üretimi ve analiz yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Bal ve şekerli ürünlerdeki temel fiziksel ve kimyasal analizlerin yapılışı anlatılmaktadır. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Temel Kavramlar | 2. Hafta | Balda İletkenlik Tayini | 3. Hafta | Balda Renk Tayini | 4. Hafta | Balda Nem Tayini | 5. Hafta | Toplam Asitlik Tayini | 6. Hafta | Kül Tayini | 7. Hafta | Diastaz Sayısı Tayini | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Hidroksimetil Furfural Tayini | 10. Hafta | Duyusal ve Fiziksel Analizler | 11. Hafta | Kimyasal Analizler | 12. Hafta | Tahin ve Pekmez Üretimi ve Kontrolü | 13. Hafta | Şekerleme Üretimi ve Kontrolü | 14. Hafta | Diğer Şekerli Ürünlerin Üretimi ve Kontrolü |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Nielsen, S.S. Food Analysis, 2010, Springer US. Nielsen, S.S. Food Analysis Laboratory Manual, 2003, Springer US. |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 50 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | 0 | 0 | 0 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 4 | 56 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 12 | 12 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 12 | 12 | Laboratuvar | 0 | 0 | 0 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Ödevler | 1 | 24 | 24 | Toplam İş Yükü | | | 150 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 5 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |