Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Tekniğine uygun olarak gıdalarda temel işlemleri yapma yeterliklerini kazanır. 2) Nakil ve depolama hakkında bilgi edinir. 3) Geleneksel muhafaza yöntemlerini öğrenir. 4) Modern muhafaza yöntemlerini öğrenir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMI
Bu ders, temel gıda hammaddelerini, gıdaların bir yerden bir yere iletilmesi sırasında bozulmaya neden olan etmenleri, geleneksel ve modern muhafaza yöntemlerini anlatır. Muhafaza yöntemlerinde, ısıl işlemler ve ısıl olmayan işlemler önemlidir. Özellikle modern muhafaza yöntemlerinde, ısıl olmayan işlemler ve ambalajlama teknikleri üzerinde durulmaktadır.