DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Doktora |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 8 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Günümüzde aşısı olan ve aşı çalışmaları devam eden mikroorganizmaları sıralar. 2) Dünyada ve ülkemizde uygulanan aşılama programları ve aşı takvimleri hakkında bilgi verir. 3) Enfeksiyon hastalıklarından korunmak ve hastalıkların yayılmasını önlemek için yapılan uygulamalar hakkında bilgi verir.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | - |
DERS TANIMI | Bu derste enfeksiyon hastalıklarından korunmak ve hastalıkların yayılmasını önlemek için uygulanan yöntemlerden bahsedilecektir.
Günümüzde aşısı olan ve aşı çalışmaları devam eden mikroorganizmalardan bahsedilecek ve aşılarının özellikleri anlatılacaktır. Dünyada ve ülkemizde uygulanan aşılama programları ve aşı takvimleri hakkında bilgi verilmesi amaçlanmıştır.
|
DERS İÇERİĞİ |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | 1. Christopher D. Doern. Klinik Mikrobiyoloji Cep Rehberi (Ahmet Başustaoğlu, A. Dürdal Us) Çev. Ed.) Hipokrat Yayınevi 4. Baskı, 2018, Ankara 2. Ed. Muhsin Akbaba, Hakan Demirhindi. Temel Halk Sağlığı, Akademisyen Kitabevi 3. Sabahat Güven Tezcan. Temel Epidemiyoloji, Hipokrat Kitabevi
|
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 40 | Toplam(%) | | 40 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 40 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 60 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Kısa Sınavlara hazırlık | 14 | 5 | 70 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 8 | 112 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 17 | 17 | Ders Saati | 14 | 2 | 28 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 10 | 10 | Laboratuvar | 0 | 0 | 0 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Ödevler | 0 | 0 | 0 | Toplam İş Yükü | | | 240 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 8 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 8 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |