Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) İşletme ve işletmecilik kavramlarının önemini kavrar. 2) Yönetim ve yönetim süreçleri hakkında bilgi edinir. 3) Yönetim uygulamalarının farkına varır.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
Yok
DERS TANIMI
DERS İÇERİĞİ
HAFTA
KONULAR
1. Hafta
Genel Bilgiler, İhtiyaçlar, Ekonomik Uğraşılar ve Üretim
2. Hafta
İşletme ve Girişim, Girişimci ve Yönetici, İşletme Yönetimi
3. Hafta
İşletmecilik Bilgisi, İşletmelerin Amaçları, İşletme Gelir ve Giderleri, İşletmelerin Türleri
4. Hafta
İşletmelerin Çevresi ve Çevre Faktörleri, İşletmelerde Etik.
5. Hafta
İşletmelerin Kuruluşu
6. Hafta
İşletmelerin Kuruluş Araştırmaları
7. Hafta
Kuruluş Yeri Seçimi, Yatırım Kararı ve Yöntemleri.
8. Hafta
ARA SINAV
9. Hafta
İşletmelerin Büyümesi
10. Hafta
Yönetim ve İşlevleri
11. Hafta
Üretim Yönetimi
12. Hafta
Finans Yönetimi
13. Hafta
İletişim, Halkla İlişkiler
14. Hafta
İnsan Kaynakları Yönetimi, Genel Değerlendirme
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
- Genel İşletmecilik Bilgileri, (2009), Tuncer, D. Vd., Siyasal Kitabevi - Genel İşletme, (2007), Can, H., S. Güney, Arıkan Basım Yayın Dağıtım - Genel İşletmecilik Bilgileri, (2009), Can, H., vd. Seçkin Yayıncılık - Modern Business Administration, (1994) Appleby, R.C.,.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Sunum
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
Ara Sınav
1
30
Mini-Sınav
1
10
Devam
1
10
Toplam(%)
50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)
50
Finalin Başarıya Oranı(%)
50
Toplam(%)
100
DİL
Türkçe
STAJ / UYGULAMA
Yok
PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ