Anasayfa  »  Kahramankazan Meslek Yüksekokulu »  Elektronik Teknolojisi Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
MEYVE SEBZE VE ÜRÜNLERİ ANALİZİ KKS170 - 3 + 0 5

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİÖnlisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS5
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IÖğretim Görevlisi Elif Şeyma Bağdat
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Taze meyve-sebzeyle ilgili duyusal, fiziksel, kimyasal kalite kriterlerini kavrama ve uygulama hakkında bilgi edinir.
2) Meyve suyu ile ilgili duyusal, fiziksel, kimyasal kalite parametrelerini kavrama ve uygulama hakkında bilgi edinir.
3) Salça ile ilgili duyusal, fiziksel, kimyasal kalite kriterlerini kavrama ve uygulama hakkında bilgi edinir.
4) Meyve-sebze ve ürünlerine ait kalite kusurlarını, sebeplerini tahmin etme ve aralarındaki ilişkiyi açıklayabilir.
5) Meyve-sebze ve ürünlerinde ortaya çıkan sorunlar için çözüm önerileri geliştirme yetisine sahip olurlar.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMIMEYVE VE SEBZELER İLE İLGİLİ YAPILAN TEMEL TESTLERİN ÖĞRETİLDİĞİ DERSTİR.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Laboratuvarda kullanılan araç ve gereçler
2. Hafta Meyve ve sebze bileşenleri
3. Hafta Kalite kriterleri
4. Hafta Ağırlık,boy briks tayini
5. Hafta Meyve eti sertliği,ph,titre edilebilir asitlik tayini
6. Hafta Nem ve kül tayini
7. Hafta Yağ analizi
8. Hafta Ara sınav
9. Hafta Nem ve kül tayini
10. Hafta Meyve suyu analizleri
11. Hafta Askorbik asit tayini ve durultma testleri
12. Hafta Mikroskop ile mikrobiyolojik bulgular tespiti
13. Hafta Kurutulmuş meyve ve sebzelerde duyusal analizler
14. Hafta Genel tekrar
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARProf.Dr.Sıdıka Bulduk, (2007), Gıda Teknolojisi, 4. Baskı, Detay Yayıncılık.
Ünüvar, Ş., (2007), Gıda/ Besin Teknolojisi, Nobel Yayınları.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav140
Toplam(%)40
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)40
Finalin Başarıya Oranı(%)60
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav122
Kısa Sınavlara hazırlık000
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi14456
Final Sınavına Hazırlık11212
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık11212
Laboratuvar000
Final Sınavı122
Ödevler12424
Toplam İş Yükü150
Toplam İş Yükü / 305
Dersin AKTS Kredisi5
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5
P1  X     X   X   X
P2  X         X
P3         
P4      X     X
P5  X     X   X   X
P6    X     X  
P7  X        
P8    X   X   X  
P9  X        
P10    X     X   X
P11         
P12  X   X   X     X
P13         
P14  X   X   X     X