Anasayfa  »  Kahramankazan Meslek Yüksekokulu »  Elektronik Teknolojisi Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
GIDA ÜRETİMİNDE FERMANTASYON TEKNOLOJİLERİ KKS151 - 3 + 0 5

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİÖnlisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS5
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IDoktor Öğretim Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Fermantasyon ve fermantasyon proseslerine giriş
2) endüstride kullanılacak olan mikroorganizmaların seçimleri
3) Peynir üretimi, et, zeytin, ekmek üretimleri, laktik asit fermantasyonu ve turşu üretimi, şarap ve bira fermantasyonları ve üretim prensipleri, endüstriyel üretimlerde izlenen teknolojik basamaklarını öğrenir
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMIPeynir üretimi, et, zeytin, ekmek üretimleri, laktik asit fermantasyonu ve turşu üretimi, şarap ve bira fermantasyonları ve üretim prensipleri, endüstriyel üretimlerde izlenen teknolojik basamakları
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Fermantasyon tanımı, tarihi ve fermantasyon proseslerine giriş
2. Hafta Fermantasyon çeşitleri ve mekanizmaları
3. Hafta Endüstriyel fermentasyonlarda kullanılan mikroorganizmalar
4. Hafta Endüstriyel fermentasyonlarda kullanılan mikroorganizmalar
5. Hafta Fermente süt ürünleri
6. Hafta Fermente et ürünleri
7. Hafta Sofralık zeytin ve diğer bitkisel fermente gıdalar
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Bira fermentasyonu
10. Hafta Sirke Fermentasyonu ve Turşu Fermentasyonu
11. Hafta Şarap Fermentasyonu
12. Hafta Diğer Fermente Ürünler
13. Hafta Diğer Fermente Ürünler
14. Hafta Dünyada üretilen fermente gıdalar
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARPAMİR M. H. 1985 Fermantasyon Mikrobiyolojisi, Ankara Ünv.
Aran N. 2014 Gıda Biyoteknolojisi, Nobel Akademik Yayıncılık
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Diğer
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav130
Ödev120
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav122
Kısa Sınavlara hazırlık000
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi14456
Final Sınavına Hazırlık11212
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık11212
Laboratuvar000
Final Sınavı122
Ödevler12424
Toplam İş Yükü150
Toplam İş Yükü / 305
Dersin AKTS Kredisi5
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3
P1  X    
P2    X  
P3    X  
P4    X  
P5      X
P6      X
P7     
P8      X
P9      X
P10    X  
P11     
P12    X  
P13    X  
P14    X