Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Taze meyve-sebzeyle ilgili duyusal, fiziksel, kimyasal kalite kriterlerini kavrama ve uygulama hakkında bilgi edinir. 2) Meyve suyu ile ilgili duyusal, fiziksel, kimyasal kalite parametrelerini kavrama ve uygulama hakkında bilgi edinir. 3) Salça ile ilgili duyusal, fiziksel, kimyasal kalite kriterlerini kavrama ve uygulama hakkında bilgi edinir. 4) Meyve-sebze ve ürünlerine ait kalite kusurlarını, sebeplerini tahmin etme ve aralarındaki ilişkiyi açıklayabilir. 5) Meyve-sebze ve ürünlerinde ortaya çıkan sorunlar için çözüm önerileri geliştirme yetisine sahip olurlar.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMI
MEYVE VE SEBZELER İLE İLGİLİ YAPILAN TEMEL TESTLERİN ÖĞRETİLDİĞİ DERSTİR.
DERS İÇERİĞİ
HAFTA
KONULAR
1. Hafta
Laboratuvarda kullanılan araç ve gereçler
2. Hafta
Meyve ve sebze bileşenleri
3. Hafta
Kalite kriterleri
4. Hafta
Ağırlık,boy briks tayini
5. Hafta
Meyve eti sertliği,ph,titre edilebilir asitlik tayini