DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Önlisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Doktor Öğretim Üyesi Serhat Koçoğlu
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Su ürünleri biyokimyası hakkında bilgi sahibi olur, 2) Su ürünleri için ön işlem ve işleme teknolojilerini öğrenir.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Su ürünleri için ön işlem ve işleme teknolojilerini |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Temel kavramlar | 2. Hafta | Su ürünleri biyokimyası | 3. Hafta | Balıklarda postmortem değişimler | 4. Hafta | Su ürünlerinde tazelik | 5. Hafta | Su ürünlerinde soğutma teknolojisi | 6. Hafta | Su ürünlerinde dondurarak muhafaza teknolojisi | 7. Hafta | Su ürünlerinde konserve teknolojisi | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Su ürünlerinde salamura teknolojisi | 10. Hafta | Kurutulmuş su ürünleri teknolojisi | 11. Hafta | Su ürünlerinde marinasyon | 12. Hafta | Su ürünleri kalite kontrolü | 13. Hafta | Diğer su ürünleri | 14. Hafta | Genel değerlendirme |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Gökoğlu N., Su Ürünleri İşleme Teknolojisi, Su Vakfı Yayınları, 2002. Boziaris, I.S., Seafood Processing: Technology, Quality and Safety, Wiley-Blackwell, 2014. |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 50 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | 0 | 0 | 0 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 4 | 56 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 12 | 12 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 12 | 12 | Laboratuvar | 0 | 0 | 0 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Ödevler | 1 | 24 | 24 | Toplam İş Yükü | | | 150 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 5 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |