Anasayfa  »  Kahramankazan Meslek Yüksekokulu »  Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programı

İstihdam Olanakları

1. Öğrencilerimiz, Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi programından mezun olurken hem 20 günlük zorunlu yaz stajı hem de 70 günlük 3+1 işyeri uygulaması eğitimlerini tamamlamaktadırlar. Bu kapsamında iki farklı şirkette sektörel deneyim sahibi olurlar. Öğrencilere staj yaptıkları firmalar ve işyerleri tarafından iş teklif edilebilir. Her sene Kahramankazan Meslek Yüksekokulu müdürlüğü tarafından yapılan inceleme ve araştırma anketine göre hem staj hem de 3+1 işyeri uygulaması (kısa ve uzun dönem stajlar) kapsamında öğrencilere iş teklif edilmekte ve istatistik olarak oran tutulmaktadır.

2. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra devlet kurumları, kamu kurumları, özel sektör firmaları ve yurtdışında yerleşik iş yapan firmalar tarafından istihdam edilebilir.

3. Öğrencilerimiz not ortalaması ve akademik başarılarına göre 2 yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerini 4 yıllık fakülte eğitimine tamamlamak suretiyle eğitim hayatlarına devam edebilirler. Fakülte mezuniyeti sonrasında yüksek lisans ve doktora imkanları Başkent Üniversitesi kapsamında sunulmaktadır. Sonrasında doçentlik ve profesörlük kadrolarına yükselebilirler.

4. Mezun öğrencilerimiz kendi iş yerlerini açabilir. Devlet destekli iş ve girişimcilik ekosistemlerine katılarak girişimcilik yapabilirler.

5. İş fikri ve/veya iş modeli olan öğrenciler mezun olmadan önce Başkent Üniversitesi kuluçka merkezi tarafından proje bazlı olarak desteklenirler. Böylece bir fikri olan öğrenciler kuluçka merkezi tarafından mentörler eşliğinde kendi teknik, sosyal vb. projelerine hem maddi hem de bilgi anlamında destek bulabilirler.

6. Mezuniyet sonrasında öğrenciler, kamu ve özel işletmelerin departmanlarında Kontrol ve Otomasyon Teknikeri olarak istihdam edilebilir. Elektrik, elektronik, mekatronik ve sistem kurulumları, bakımları ve onarımları alanlarında çalışabilirler.