Anasayfa  »  Sosyal Bilimler Enstitüsü »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

1. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezsiz Yüksek Lisans Programı, toplam 30 krediden ve bir yarıyılda 40 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla en az on ders ve dönem projesi olmak üzere 120 AKTS kredisinden oluşur.

2. Öğrencilerin derslerden başarılı olabilmesi için en az C notunu almaları gerekmektedir.

3. Dönem projesi kredisiz olup Y veya Z notu ile değerlendirilir. Öğrenci dönem projesi dersine, danışmanının görüşüne dayalı olarak, ikinci veya üçüncü yarıyıl başında kaydolur.

4. Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın en az iki yarıyıl, en çok üç yarıyıldır. Bu süre sonunda derslerini ve dönem projelerini başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin ilişiği kesilir.