Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Taze meyve-sebzeyle ilgili duyusal, fiziksel, kimyasal kalite kriterlerini kavrama ve uygulama hakkında bilgi edinir. 2) Meyve suyu ile ilgili duyusal, fiziksel, kimyasal kalite parametrelerini kavrama ve uygulama hakkında bilgi edinir. 3) Salça ile ilgili duyusal, fiziksel, kimyasal kalite kriterlerini kavrama ve uygulama hakkında bilgi edinir. 4) Meyve-sebze ve ürünlerine ait kalite kusurlarını, sebeplerini tahmin etme ve aralarındaki ilişkiyi açıklayabilir. 5) Meyve-sebze ve ürünlerinde ortaya çıkan sorunlar için çözüm önerileri geliştirme yetisine sahip olurlar.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMI
DERS İÇERİĞİ
HAFTA
KONULAR
1. Hafta
Taze meyve sebzelerde duyusal analizler
2. Hafta
Taze meyve sebzelere yapılan bazı temel kimyasal analizler (Kurumadde, su aktivitesi tayini, kül tayini, yağ tayini, protein Tayini)
3. Hafta
Taze meyve sebzelere yapılan bazı temel kimyasal analizler (Tuz tayini,asitlik tayini, şeker tayini,askorbik asit tayini, pestisit, ağır metal tayini)