Anasayfa  »  Kahramankazan Meslek Yüksekokulu »  Lojistik Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
MEYVE SEBZE VE ÜRÜNLERİ ANALİZİ KMS307 - 2 + 0 5

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİÖnlisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS5
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Taze meyve-sebzeyle ilgili duyusal, fiziksel, kimyasal kalite kriterlerini kavrama ve uygulama hakkında bilgi edinir.
2) Meyve suyu ile ilgili duyusal, fiziksel, kimyasal kalite parametrelerini kavrama ve uygulama hakkında bilgi edinir.
3) Salça ile ilgili duyusal, fiziksel, kimyasal kalite kriterlerini kavrama ve uygulama hakkında bilgi edinir.
4) Meyve-sebze ve ürünlerine ait kalite kusurlarını, sebeplerini tahmin etme ve aralarındaki ilişkiyi açıklayabilir.
5) Meyve-sebze ve ürünlerinde ortaya çıkan sorunlar için çözüm önerileri geliştirme yetisine sahip olurlar.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMI
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Taze meyve sebzelerde duyusal analizler
2. Hafta Taze meyve sebzelere yapılan bazı temel kimyasal analizler (Kurumadde, su aktivitesi tayini, kül tayini, yağ tayini, protein Tayini)
3. Hafta Taze meyve sebzelere yapılan bazı temel kimyasal analizler (Tuz tayini,asitlik tayini, şeker tayini,askorbik asit tayini, pestisit, ağır metal tayini)
4. Hafta Konserve Analizleri (Ambalaj,duyusal,Fiziksel analizler)
5. Hafta Konserve Analizleri (Kimyasal analizler)
6. Hafta Meyve suyu Analizleri(Ambalaj,duyusal,Fiziksel analizler)
7. Hafta Meyve suyu Analizleri(Kimyasal Analizler)
8. Hafta ARA SINAV
9. Hafta Kurutulmuş ve dondurulmuş meyve sebzelerde fiziksel kimyasal duyusal analizler
10. Hafta Turşu analizleri
11. Hafta Reçel ve Marmelat analizleri
12. Hafta Ketçap ve Salça Analizleri
13. Hafta Sirke Analizleri
14. Hafta Genel Tekrar, Soru cevap
15. Hafta YARIYIL SONU SINAVI
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARProf.Dr.Sıdıka Bulduk, (2007), Gıda Teknolojisi, 4. Baskı, Detay Yayıncılık.
Ünüvar, Ş., (2007), Gıda/ Besin Teknolojisi, Nobel Yayınları.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav130
Ödev120
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav122
Kısa Sınavlara hazırlık000
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi14570
Final Sınavına Hazırlık12424
Ders Saati14228
Ara Sınava Hazırlık11212
Laboratuvar000
Final Sınavı122
Ödevler11212
Toplam İş Yükü150
Toplam İş Yükü / 305
Dersin AKTS Kredisi5
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5
P1         
P2         
P3         
P4         
P5         
P6         
P7         
P8         
P9         
P10         
P11         
P12         
P13         
P14