Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Gazlı/gazsız içecekler ve üretim teknolojileri hakkında genel bilgi sahibi olur, 2) Alkollü içkilerde fermantasyon ve damıtma teknolojilerinin temel prensiplerini öğrenir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Uzaktan Eğitim
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
Yok
DERS TANIMI
DERS İÇERİĞİ
HAFTA
KONULAR
1. Hafta
Temel Kavramlar
2. Hafta
Su
3. Hafta
Gazlı/Gazsız İçecekler
4. Hafta
Çay Teknolojisi
5. Hafta
Kahve Teknolojisi
6. Hafta
Fermantasyon Teknolojisi
7. Hafta
Bira Üretimi
8. Hafta
Şarap Üretimi
9. Hafta
Damıtma Teknolojisi
10. Hafta
Yaşlandırılmayan Damıtık İçkiler
11. Hafta
Yaşlandırılan Damıtık İçkiler
12. Hafta
Genel Değerlendirme
13. Hafta
Yarıyıl Sonu Sınavı
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
Y:H. Hui vd. Handbook of Food and Beverage Fermentation Technology, 2004, Marcel Dekker, New York. M. Shachman, The Soft Drinks Companion: A Technical Handbook for the Beverage Industry, 2005, CRC Press, Boca. D.L.B. Wetsel, G. Charalambous, Instrumental Methods In Food and Beverage Analysis ,1998, Elsevier, Amsterdam. ***Engel durumunuzdan dolayı akademik uyarlamaya ihtiyaç hissederseniz dersin öğretim elemanıyla irtibat kurunuz.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
Ödev
2
50
Toplam(%)
50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)
50
Finalin Başarıya Oranı(%)
50
Toplam(%)
100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite
Sayı
Süresi(Saat)
İş Yükü
Ara Sınav
1
2
2
Kısa Sınavlara hazırlık
0
0
0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi
14
5
70
Final Sınavına Hazırlık
1
12
12
Ders Saati
14
2
28
Ara Sınava Hazırlık
1
12
12
Laboratuvar
0
0
0
Final Sınavı
1
2
2
Ödevler
2
12
24
Toplam İş Yükü
150
Toplam İş Yükü / 30
5
Dersin AKTS Kredisi
5
DİL
Türkçe
STAJ / UYGULAMA
Yok
PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ